Přejít k hlavnímu obsahu

V devatenácti letech milionářem. Mladík vydělal na turnajích balík

5. 12. 2022 | 18:30 Counter-Strike 2 Zajímavost
Z akademie až na vrchol světa. Tak by se dala ve zkratce popsat cesta Valeriyho „b1t“ Vakhovskiyho. Ten ještě před třemi lety hrával v „B“ sekci organizace Natus Vincere, odkud si vyšlapal cestu až do hlavního týmu, kde začal vyhrávat tituly. Dnes je z něj nejmladší dolarový milionář v historii Counter-Striku a jeden ze základních pilířů této ukrajinské organizace.
Valeriy "b1t" Vakhovskiy
Valeriy "b1t" Vakhovskiy
Zdroj: PGL Esports

Valeriy „b1t“ Vakhovskiy je teprve devatenáctiletý ukrajinský mladík hrající za tým Natus Vincere. A mimo to také čerstvý dolarový milionář.

Svou kariéru přitom ukrajinský borec začal teprve před třemi lety v akademii s názvem NAVI Junior, kde si zahrál i po boku vycházející superhvězdy Ilyi „m0NESY“ Osipova. Po stabilních a především působivých výkonech si jej z NAVI Junior po roce  a pár měsících Oleksandr „s1mple“ Kostyliev a spol. vytáhli do hlavní sekce, ve které se b1t usadil až dodnes.

Není se čemu divit. Talentovaný ostrostřelec si během svého krátkého působení mezi elitou dokázal připsat tolik úspěchů, kolik si většina profesionálních hráčů nepřipíše za celou kariéru. Mezi nejcennější patří triumf v Intel Grand Slamu, ale především trofej z PGL Stockholm Majoru. Na obou turnajích si b1t vydělal 200 tisíc dolarů.

Po individuální stránce b1t rozhodně nezaostává. V roce 2021 se díky své přesné mušce (neuvěřitelných 60% headshotů) stal dokonce devátým nejlepším hráčem světa.

Všechny výhry a úspěchy měly za následek to, že je b1t nejmladším CS:GO hráčem, který si vydělal přes 1 milion dolarů, tedy více než 23 milionů korun. Tato částka je navíc počítána pouze z turnajových peněz. Právě z tohoto důvodu je výše uvedená suma jen částí opravdového výdělku a ta reálná bude ještě o něco vyšší. 

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.