Přejít k hlavnímu obsahu

+19 míst pro Dynamo Eclot znamená TOP 50 i předskočení SINNERS

5. 12. 2022 | 20:10 Counter-Strike 2 Žebříček
O tom, kdo je česko-slovenskou jedničkou, se dá polemizovat z různých úhlů. Jedním z obecně uznávaných pohledů je HLTV žebříček, který různou vahou hodnotí veškeré online i offline turnaje. A právě tady se podruhé za krátkou dobu podařilo Dynamu Eclot dnes předskočit SINNERS! Tento stav by navíc mohl nějakou dobu vydržet, protože hříšníci již ukončili sezónu.
Dynamo Eclot na MČR 2022
Dynamo Eclot na MČR 2022
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Poslední měsíce se často mluvilo o tom, jestli ENTERPRISE nebo Dynamo Eclot sesadí SINNERS z pozice domácí jedničky. Na finále Sazka eLEAGUE hříšníci překvapivě nestačili na eSubu, na Tipsport CS:GO Praha naopak s EP prohráli „jen“ v zápase o třetí místo. Na finále sezóny, Tipsport MČR CS:GO, ale ukázali kvalitu a všem vytřeli zrak, přičemž Dynamo Eclot porazili v semifinále. Ještě větší debakl stejnému soupeři uštědřili na Sazka eCUPu, i přesto DNE nyní poctivým grindem zahraničních turnajů opět SINNERS předskakují.

Pardubický celek má z domácích sestav nejaktivnější závěr sezóny, v tuto chvíli účinkuje ve třech turnajích. O víkendu k tomu uhrál třetí místo na zajímavě obsazené Epic GO Champions League a spolu s dalšími výhrami zaznamenal skoro dvojnásobný nárůst HLTV bodů. Katapult z 68. příčky na 49. pozici znamená návrat do TOP 50 a druhé nejvyšší umístění historie organizace. Tentokrát má Dynamo Eclot navíc velkou šanci si tuto pozici i pomyslný trůn česko-slovenské jedničky udržet. Šancí na to bude mít hned několik.

Zatímco SINNERS už odpočívají a chystají se na rok 2023 se staronovou posilou Tomášem „oskar“ Šťastným, DNE stále hrají s na přestupovou listinu umístěným Lukášem „capseN“ Koláčným. Aktuálně mají ve swissu Thunderpick Bitcoin Series 2 bilanci 1-1, o druhou výhru budou usilovat ve 2. kole CCT Central Europe Series 4 a třešničkou je čtvrtfinále CCT North Europe Series 2, kam se dostali parádní výhrou nad Major účastníkem Sprout. Historické maximum týmu z Pardubic se tak 5. prosince zastavit nemusí.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.