Přejít k hlavnímu obsahu

Vánoce = CS:GO operace. Bude Valve pokračovat v tradici posledních let?

6. 12. 2022 | 17:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Poslední tři roky jasně fungovalo spojení Vánoc a speciální operace v Counter-Striku. Shattered Web, Broken Fang i Riptide byly součástí svátečního hraní. Jaká bude situace v roce 2022? Spekulace o přicházející operace se začínají hemžit, některé dokonce mluví o nejbližší budoucnosti. Proč?
Vánoce = CS:GO operace
Vánoce = CS:GO operace
Zdroj: youtube.com/@BOTdedust2

Vánoční operace se staly tradicí

Pro začátek se znovu podíváme do historie. Kromě anomálie z let 2016 - 2019, kdy se do CS:GO dostala jediná operace (Hydra), byla nejdelší pauza mezi jednotlivými operacemi 247 dní (Shattered Web - Broken Fang). Po Broken Fangu čekalo Valve s Riptide 140 dní. Od konce jedné z méně populárních operací uběhlo v době psaní článku (6. prosince) 287 dní, hráči tak netrpělivě čekají, kdy se vývojáři pochlubí s dalším kouskem.

Poslední tři vyšly v podzimním období od září do prosince. Od roku 2019 hráči Counter-Strike: Global Offensive nezažili Vánoce bez operace. Zatímco  Broken Fang a Shattered Web se v prosinci teprve rozjížděly, Riptide už se pomalu blížila ke konci. Speciální vánoční updaty už jsou minulostí, slepice oblečené do parádních svetrů a koulovačky se ze hry vytratily. Že by byla náhradou znovu operace?

Poslední tři CS:GO operace
Riptide21. září 2021 - 21. února 2022
Broken Fang3. prosince 2020 - 3. května 2021
Shattered Web18. listopadu 2019 - 31. března 2020

Anubis a BLAST Major

Naději na novou operaci do žil fanoušků CS:GO vlil příchod Anubisu do aktivního map poolu. S největší pravděpodobností totiž Valve před začátkem francouzského Majoru vydá Anubis Collection, jejíž skiny by následně byly součástí Anubis Souvenir Package. Release poslední kolekce nové mapy (Ancient) byl spojen s Broken Fang, hráči nyní očekávají podobný postup vývojářů.

Major ve Francii však začíná až 8. května 2023, do jeho začátku tak zbývá ještě více jak pět měsíců. Zároveň není pravidlem, že Majory a operace se neprolínají (např. Riptide + Stockhlom) a Valve tak nemusí operaci ukončit před startem prvního BLAST Majoru historie. Pokud ale nechce atakovat čekací dobu z období Operation Hydra, do května čekat nebude.

Je na čase přidat nové skiny?

Další indicií blížící se operace by mohlo být čekání na nové skiny. Poslední novou bednou byla Recoil Case, jež spatřila světlo světla 1. července 2022. Na CS:GO poměrně dlouhá doba. A kdy jindy přijít s novinkami, než při příležitosti nové operace?

Kromě data je totiž další podobností posledních operací i nálož čerstvých skinů. Všechny tři si vysloužily svou speciální bednu a k tomu porci kosmetických úprav zbraní navíc. Minimem byly tři kolekce, nabízí se tak vydání Anubis Collection s další operací.

Nové skiny posledních operací
Riptide2021 - Dust 2, Mirage, Train, Vertigo Collection, Operation Riptide Case
Broken FangAncient, Control, Havoc Collection, Operation Broken Fang Case
Shattered WebCanals, Norse, St. Marc Collection, Shattered Web Case

Je důležité znovu připomenout, že jde jen o spekulace komunity a indicie, které příchodu nové operace napovídají. Rozhodně jej však nepotvrzují. Oficiální potvrzení od Valve může přijít dnes večer. Stejně tak ale až za tři měsíce.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).