Přejít k hlavnímu obsahu

Esuba končí letošní sezónu porážkou. Byl pro ni rok 2022 úspěšným?

7. 12. 2022 | 13:40 Counter-Strike 2 Reportáž
Dalším z domácích týmů, které zakončily letošní sezónu, je eSuba. Modrá krev se po lokálních turnajích ještě zapojila do dvou soutěžích v rámci Champion of Champions Tour, z obou už je ale venku. Pokud tak nepřijde žádná další pozvánka, současnou sestavu již letos neuvidíme.
eSuba na MČR 2022
eSuba na MČR 2022
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Esuba vstoupila do roku 2022 se dvěma posilami. Další změna v sestavě musela přijít po květnovém odchodu Lukáše „sAvana1“ Lintnera, finální podobu tým nabral až v srpnu. Součástí posledních změn byl i konec jedné éry, se světem esportu se rozloučila dlouholetá ikona. Tomáš „benq1“ Masaryk byl posléze v rámci programu Tipsport MČR CS:GO jmenován do NVIDIA Síně slávy česko-slovenského esportu.

Dvě třetiny roku byly pro tradiční klub neúspěšné, z mezinárodních turnajů bylo maximem semifinále EPULZE Invitational. Na domácí scéně eSuba postoupila do stejné části Sazka eCUPu a obsadila druhé místo v česko-slovenské kvalifikaci na ROG Masters East EMEA. Zlom paradoxně přišel až s impulzem v podobě přesunu in-game leadera na pozici kouče a nových přírůstků. Borci v modrém okamžitě začali zlobit.

eSuba na MČR 2022
eSuba na MČR 2022
Foto: PLAYzone (Radim Madarász)

V říjnu a listopadu už byly výsledky úplně o něčem jiném. Po předchozím nepostoupení do hlavní části Tipsport CS:GO Praha začala modrá krev sbírat úspěchy, po bronzu z European Pro League přišel neuvěřitelný skalp SINNERS v semifinále Sazka eLEAGUE. Ani tam, ani v následujícím finále Mistrovství Slovenska, ale svěřenci Dominika „desty“ Černého nedokázali vyhrát finále. Podzim měl stříbrnou příchuť.

Stejným výsledkem totiž dopadl i vrchol sezóny, velkolepé Tipsport MČR CS:GO. Esuba v Brně i do třetice vyhrála jednu mapu, na více se ale nezmohla. Tři finálová vystoupení jsou krásnou konzistentností, hráči by ji ale určitě vyměnili za jedno zlato. Ani letos se prokleti na Mistrovství České republiky zlomit nepodařilo. Ukončení domácího působení přineslo další prohru nad Dynamem Eclot, a to ve čtvrtfinále Sazka eCUPu.

Dominik „blogg1s“ Janita poté s českou reprezentací odcestoval na mistrovství světa, modrá krev tak ve dvou turnajích CCT nastupovala s Tomášem „Mix“ Bilíkem jako pátým hráčem. S dnešní porážkou proti ECSTATIC je i mezinárodní sezóna zřejmě u konce, je však otázkou, jestli blogg1se ještě někdy v drese eSuby uvidíme. Dle spekulací má špičkový sniper nabídek na rozdávání, právě on je ale nejdéle působícím hráčem v týmu domácí špičky. Aktuálně zatím není známo, jestli nějaký a jak moc velký řez kádru tradiční tým čeká.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.