Přejít k hlavnímu obsahu

Je na domácí scéně nedostatek sniperů? Sáhněte po mladém talentu. Co na to DNE?

8. 12. 2022 | 14:25 Counter-Strike 2 Spekulace
Po výměně sniperů v SINNERS je na domácí scéně překvapivě ticho, přestupové domino zatím nepokračuje. Výměnu snipera ale řeší také Dynamo Eclot, které přesunulo Lukáše „capseN“ Koláčného na přestupovou listinu, zatímco hledá ideální náhradu. Najde ji v 17letém hráči?
Dynamo Eclot bez capseNa
Dynamo Eclot bez capseNa
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Domácí trh je na odstřelovače skromný. Z nejužší špičky se opět usadil Tomáš „oskar“ Šťastný, zatímco David „forsyy“ Bílý nejspíše odejde do ciziny. ENTERPRISE evropských pokusech hledají lokálního snipera a změna nejspíše čeká i Entropiq Prague. Dynamo Eclot pak nabídlo Lukáše „capseN“ Koláčného k prodeji.

Klidně se může stát, že v žádném domácím top týmu nezůstane tato klíčová role nezměněná. Nejžhavějším a zatím nezmíněným zbožím je totiž Dominik „blogg1s“ Janita, který si údajně na nedostatek nabídek stěžovat nemůže. Posunul by se ale někam odchodem z eSuby? To nejspíše záleží na dalších přestupech.

Alternativou je riziko v podobě angažování mladé naděje, za níž není nutné sáhnout hluboko do kapsy. Touhle cestou se možná vydají v Dynamu Eclot, jehož vedení možná nic jiného nezbude. Domácí scéna by potřebovala posunout do vyšších sfér novou várku talentů, jedním z nich může být Martin „Happyy“ Čepek.

17letý hráč, který naposledy působil ve Fadee Gaming, se v sestavě DNE objevil v zápase Thunderpick Bitcoin Series 2. Debaklu od týmu Permitta sice nezabránil, z kádru českého týmu byl ale suverénně nejvýraznější postavou. Jelikož je capseN z osobních důvodů mimo hru, neviděli jsme jej zřejmě naposledy.

I když může jít o pouhopouhý záskok, není to poprvé, co je jeho jméno spojeno s pardubickým celkem. ESEA ligu totiž hraje za Magician Kids, kteří svůj tréninkový server mají pojmenován jako DNE Academy. Sám Happyy byl přitom už na konci listopadu spatřen s hlavním týmem. Zaujme natolik, aby jej DNE podepsali?

V jaké sestavě bude Dynamo Eclot nastupovat tento týden:

 Česká republika Filip „K1-FiDa“ Dvořák
 Česká republika Vít „nbqq“ Pohlot
 Česká republika Vojtěch „Valencio“ Mydlář
 Česká republika Martin „Dytor“ Handl
 Česká republika Martin „Happyy“ Čepek

 Slovensko Miloš „Dzejky“ Frčo – trenér
 Slovensko Ondrej „ono“ Bobula – manažer a záskok pro ESEA play-off

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.