Přejít k hlavnímu obsahu

Další český hráč v nejvyšší soutěži bude novým konkurentem SINNERS

9. 12. 2022 | 12:17 Trackmania Přestup
Nejvyšší úroveň kompetitivního hraní Trackmanie pro rok 2023 dozná velkých změn. Formát turnajů se změní na 2v2, takže už se mezi elitu nedostane nikdo bez angažmá, naopak samotné týmy a organizace budou mnohem více zapojeny. Tenhle krok s sebou nese také různé přestupy a posuny mezi závodní smetánku. Jedné takové se dočkal i přední český hráč.
ITB eLconn21
ITB eLconn21
Zdroj: Into The Breach

Z řad českých organizací jako jediní podporují Trackmanii v SINNERS, kteří si zajistili místenku v nově vzniklé World Tour. Pro tyto účely doplnil Martina „Kappu“ Krompolce elitní slovenský závodník Marek „tween“ Pacher. Dva nejlepší hráči světa v roce 2018 se tak po letech v zahraničí opět potkají v jednom týmu.

Čeští fanoušci ale vyhlížejí ještě jiné jméno, jenom o Kappovi a tweenovi elitní úroveň letos nebude. Nadějný 19letý Filip „eLconn21“ Šprungl se v květnu připojil k anglické organizaci Into The Breach, která rovněž získala spot v TMWT. Po urputném snažení v nižších soutěžích se eLconn dočká povýšení mezi smetánku.

Na rozdíl od někdejšího mistra světa a několikanásobného vicemistra je eLconn21 relativně novým jménem na scéně. Má už za sebou ale LAN debut, kdy na Trackadii v Hamburku vybojoval 5. místo. O jeho kvalitách tak není pochyb. Možností se účastnit TMWT se stává teprve třetím českým hráčem historie na této úrovni.

Nová světová tour dá ochutnat nový 2v2 formát už 17. prosince, kdy startuje Showdown víkend. Ještě před lednovým ostrým začátkem sezóny se hráči budou moci ukázat v plné síle. Závodění ve dvojicích je v nejnovější Trackmanii velkou novinkou a už tento turnaj ukáže, jestli to hře přinese zvýšenou popularitu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.