Přejít k hlavnímu obsahu

Český hráč míří dobýt Manchester! Ve hře jsou více než 2 miliony korun

9. 12. 2022 | 13:37 VALORANT Turnaj
Manchester je severozápadním městem Anglie proslaveným nejen svou významnou rolí v průmyslové revoluci, ale ve velké míře také díky fotbalu. Ukázat místní komunitě se nyní bude snažit i esport, Red Bull totiž v místním Victoria Warehouse uspořádá svůj třetí Home Ground.
Nová VALORANT sestava
Nová VALORANT sestava
Zdroj: Team Vitality

Red Bull Home Ground s pořadovým číslem tři přivítá opravdovou smetánku světové scény. Sedm z osmi účastníků totiž bylo vybráno pro partnerský program Riot Games. Ten napodobuje League of Legends soutěže, jako LEC, ve světě Valorantu pro tři různé regiony. Dva z nich budou v Manchesteru zastoupeny.

Těšit se můžeme především na Team Vitality, v jehož řadách nově nastupuje Karel „Twisten“ Ašenbrener. Vitality svoji premiéru na konci listopadu ověnčili bronzovými medailemi a z Manchesteru se určitě nebudou chtít vracet bez podobného úspěchu. Evropskou scénu v turnaji dále zastupují Heretics, Team Liquid, FUT Esports a velké překvapení jménem FOKUS, které se jako jediné příští rok neukáže v elitních ligách.

Složení pak doplňuje trojlístek ze zámoří. 100 Thieves a KRÜ Esports se světu ukáží poprvé od zářijového světového šampionátu, a to s novými posilami. Cloud9 na vrcholu letošní sezóny naopak chyběli, proto tato obnovená premiéra bude pro tým důležitá. Do hry se vrací i vicemistr světa Jaccob „yay“ Whiteaker.

Red Bull Home Ground #3 startuje v pátek 14:00, během jediného se odehrají obě dvě skupiny. Sobota bude patřit dvěma čtvrtfinálovým bojům, neděle vše rozsekne pomocí semifinále a velkého finále. Celý turnaj můžete pohodlně sledovat za pomocí našeho Zápasovníku, v němž budeme turnaj v Anglii pokrývat.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.