Přejít k hlavnímu obsahu

Český hráč opouští TSM a posiluje bývalé hvězdy jiné slavné organizace

10. 12. 2022 | 13:43 Dota 2 Přestup
Pouze několik hodin před uzávěrkou sestav na novou sezónu Dota Pro Circuit se na americké scéně upekl zajímavý přestup. Jonáš „SabeRLight“ Volek opouští životní angažmá a podílí se na vstupu eshopového giganta na pole Doty 2. Z českého hráče bude v roce bude rebel.
Jonáš „SabeRLighT“ Volek
Jonáš „SabeRLighT“ Volek
Zdroj: TSM Timado

TSM začátkem týdne provedli dva zásahy do své sestavy, žádný další se už neočekával. V posledním dni uzávěrky se však se známou severoamerickou organizací rozloučil Jonáš „SabeRLight-“ Volek. Po 10 letech první Čech na světovém šampionátu napíše další kapitolu své kariéry s jiným týmem.

22letý hráč pozice 3 se totiž rozhodl připojit ke čtveřici jmen, která byla propuštěna z Evil Geniuses. Borci jako Artour „Arteezy“ Babaev nebo Tal „Fly“ Aizik jsou na Dota 2 scéně světovými hvězdami. Vedení organizace se však rozhodlo poskládat pětici z Jižní Ameriky a pro bývalou sestavu už nezbylo místo.

Spolu s dalšími ex-EG hráči Abedem „Abed“ Yusopem a Andreasem „Cr1t-“ Nielsenem se celá pětice připojuje ke kanadskému celku Shopify Rebellion. Ten na začátku minulého roku založil sám CEO tohoto eshopového giganta Tobias Lütke, je totiž velkým nadšencem do esportu a sám dříve streamoval.

Rebelové ze Shopify se nejvíce proslavili na StarCraft 2 scéně, organizace totiž zaměstnává někdejšího mistra světa i nejúspěšnější hráčku celé esportové historie. Sbírat úspěchy nyní budou chtít i na poli MOBA her, jasným cílem je postup na světový šampionát. Český hráč bude klíčovou postavu na této cestě.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.