Přejít k hlavnímu obsahu

Čtvrtfinálový úspěch. Český hráč zazářil na mistrovství světa a odnáší si 275 000 Kč

11. 12. 2022 | 15:34 Legends of Runeterra Turnaj
Mistrovství světa v Legends of Runeterra je u konce. Jeden z posledních vrcholných turnajů letošní esportové sezóny proběhl za české účasti, Michal „BaJAtakk“ Bárta nechyběl v play-off.
Legends of Runeterra World Championship
Legends of Runeterra World Championship
Zdroj: Riot Games

Světový šampionát s dotací 200 tisíc dolarů započal ve čtvrtek. Ve skupině C se nacházel i Michal „BaJAtakk“ Bárta z týmu Inaequalis, který je jedním z pouhých dvou hráčů, jenž nechyběli na mistrovství ani vloni.

Český reprezentant ze tří zápasů dva vyhrál a z prvního místa své skupiny zamířil do play-off. Už jen tímto postupem vylepšil své loňské umístění, dostal se totiž mezi osm nejlepších hráčů z celého světa.

Ve čtvrtfinále však 19letý český hráč a streamer narazil na AFTV ReRolla, proti němuž bohužel nevyhrál ani jednu hru. Čtvrtfinále světového šampionátu je ale krásným úspěchem s odměnou 275 000 Kč.

K titulu mistra světa to dotáhl řecký hráč AragOrnn s lineupem Ziggs Taliyah, Red Gwen a Kayn Aatrox, který za celý turnaj ani jednou neprohrál. Poslední porážku zaznamenal v kvalifikaci právě od BaJAtakka.

Konečné pořadí
Konečné pořadí
Foto: Riot Games
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.