Přejít k hlavnímu obsahu

Další bronzové umístění pro Twistena. Přemožitele našel až ve hvězdách ze zámoří

12. 12. 2022 | 16:01 VALORANT Reportáž
Poslední letošní Twistenova zastávka před vánočním odpočinkem byla v Manchesteru, světoznámém anglickém městě. Team Vitality, ve kterém český hráč nově působí, opět vystrčil růžky, ale kamenem úrazu pro něj byly severoamerické týmy. Trofej tak putuje za velkou louži.
Karel „Twisten“ Ašenbrener
Karel „Twisten“ Ašenbrener
Zdroj: Red Bull Gaming

Red Bull Home Ground #3 byl napěchovaný světoznámými týmy, sedm z osmi účastníků totiž bylo vybráno do partnerského programu, takže by to mělo být nejlepší zboží, jaké je momentálně dostupné. Některé sestavy se ale musely potýkat s vízovými problémy, takže jsme je ještě nemohli vidět v plné síle.

Team Vitality na palubě s Karlem „Twisten“ Ašenbrenerem mohl spíše překvapit, než že by patřil k favoritům. Ukázal se ale náramně a mezi elitou nestrádal. Hravě se mu podařilo projít ze skupiny, jedinou porážku Vitality uštědřili Cloud9 s hvězdným Jaccobem „yay“ Whiteakerem. Ve čtvrtfinále pak tým s českým střelcem poslal domů také Heretics se španělskou legendou Óscarem „mixwell“ Colochem.

Na turnaj do Evropy dorazily tři celky ze zámoří, všechnu konkurenci ale zničily a Vitality byli jedinými Evropany v semifinále. Tam je ale zastavil rozjetý vlak jménem 100 Thieves. Ten už skupinovou fázi ovládl bez jediné porážky a bez ztráty mapy si vychutnal nejen Twistena a spol., ale také ve finále Cloud9.

Pro české fanoušky je ale důležitá především skutečnost, že Team Vitality válí a český hráč patří mezi jeho klíčové postavy. Druhý bronz ze dvou turnajů dává pro přelomový rok 2023 naději na velké úspěchy.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.