Přejít k hlavnímu obsahu

Světové finále BLAST Premier začalo Anubisem. NEOFRAG se dostane do hry po poledni

14. 12. 2022 | 07:41 Counter-Strike 2 Turnaj
Světové finále cyklu BLAST Premier je za dveřmi. V Abu Dhabí se na posledním velkém turnaji roku rozhodne o králi sezóny organizátora, který v příštím roce uspořádá Major v Paříži. Do boje jdou světové top celky, rovných půl milionu dolarů si však může odnést jen jeden.
BLAST Premier můžete sledovat oficiálním českým komentářem
BLAST Premier můžete sledovat oficiálním českým komentářem
Zdroj: PLAYzone

Hlavní město Spojenských arabských emirátů přivítá 14. až 18. prosince světovou elitu v rámci BLAST Premier World Final. Jak je již u letošní sezóny zvykem, PLAYzone odvysílá všechny zápasy česky na Twitchi. Rozpis zápasů naleznete tradičně v Zápasovníku. Přijďte si naposledy letos užít světovou špičku!

Osm týmů bude rozděleno do dvou GSL skupin, z nichž do play-off postoupí vždy tři týmy – vítězové rovnou do semifinále, druzí a třetí „jen“ do pátečního čtvrtfinále. Velkým lákadlem bude premiérová implementace nového updatu, což znamená, že diváci poprvé uvidí mapu Anubis. Pokud tedy někdy projde vetem.

Rozpis zápasů
Rozpis zápasů
Foto: BLAST Premier

Složení týmů je vskutku našlapané, vždyť jde o světové finále celé sezóny. Ve skupině A se v prvním zápase střetne severoamerická jednička Team Liquid s vítězi posledního Majoru Outsiders, uvidíme tedy tvrdý souboj Marekse „YEKINDAR“ Gaļinskise proti svým bývalým spoluhráčům. Druhý špíl obstará šlágr mezi FaZe a G2 Esports. Zatímco první zmiňovaní to po katastrofě v Riu dotáhli minulý měsíc až do finále BLAST Fall Finals, tak ti druzí od selhání v kvalifikaci na poslední IEM Major nemohou najít lék na lepší výsledky.

Ani „béčko“ rozhodně nezaostává. V prvním zápase skupiny se aktuální světová jednička Heroic utká s OG. Dánský tým bude hrát bez Martina „stavn“ Lunda, za kterého zaskočí Kristian „k0nfig“ Wienecke, což může nahrávat OG. Adam „NEOFRAG“ Zouhar a spol. na podzimním finále vyhořeli a i tentokrát budou patřit mezi outsidery. První den zakončí NAVI zápasem proti Vitality, kde všechny bude zajímat, jak trenér využije šestičlennou soupisku. NAVI s sebou totiž berou i sedmnáctiletého talenta Andreje „npl“ Kukharského.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.