Přejít k hlavnímu obsahu

Hvězdní čeští studenti ve Valorantu válí. V Brazílii jsou neporaženi a míří do play-off

14. 12. 2022 | 08:48 VALORANT Reportáž
50 studentských týmů z celého světa hostí São Paulo v Brazílii. Mezi nimi najdeme i českou delegaci, která do boje o půl milionu korun vstoupila v plné parádě. Ve skupinové fázi se prezentovali jako nejdominantnější celek na turnaji a do play-off míří jako jeden z favoritů.
Česká sestava pro Red Bull Campus Clutch
Česká sestava pro Red Bull Campus Clutch
Zdroj: Red Bull Gaming

Skrze národní finále postoupila do finále parta českých střelců. Nejde ale jen o ledajaké studenty, všichni borci jsou už poměrně ostřílenými jmény, což je herně dobře vidět. Los je zařadil do skupiny B, kde konkurenci tvořily týmy ze všech koutů světa. Michal „SH0UTy“ Glacner, Petr „Pjotr“ Janiš, Radim „Hasaa“ Haša, Martin „MaFiN“ Vrána a René „Rias“ Pitrun však v Brazílii všem od samého začátku nahánějí strach.

Švýcarským hráčům na úvod turnaje dovolili jen dvě kola, zástupci Jižní Afriky a následně i Nového Zélandu vybojovali jen o tři body více. Sebevědomě hrající český výběr se poprvé zapotil až ve čtvrtém kole, kde vyzval domácí Brazilce. Až v šestém prodloužení se povedlo soupeře obehrát a zajistit si postup do play-off. Svoji pozici si však upevnili další demolicí, reprezentaci Rumunska smetli jednoznačně 16:3.

Po prvním dnu se tedy zdá, že turnaj má svého favorita. V souběžně hrané skupině A se USA podařilo vyhrát všechna úvodní klání, ale rozhodně se jim to nepovadlo s takovou lehkostí, jako českým střelcům. V další části skupin pak dominovali hráči Severní Makedonie a Nizozemska. Slovensko bohužel zvítězilo jen jednou a na turnaji končí. O složení play-off pavouka rozhodne středeční čtveřice zbylých skupin.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.