Přejít k hlavnímu obsahu

Ikonický hlas už neuslyšíme. Phreak se ale s League of Legends neloučí nadobro

16. 12. 2022 | 08:00 League of Legends Lifestyle
David „Phreak“ Turley je nedílnou součástí komunity League of Legends už od jejího počátku. Po více než 10 letech komentátora oznámil, že další LCS sezónu již komentovat nebude, protože má jiný sen. Vždycky se chtěl stát herním designérem, což se mu nyní poštěstilo.
David „Phreak“ Turley
David „Phreak“ Turley
Zdroj: Riot Games

Pětatřicetiletá osobnost nejen amerického esportu již nebude součástí moderátorského týmu americké ligy. Phreak se rozhodl pro změnu kariéry, ale stále bude spolupracovat s Riot Games. Stane se herním designérem. „Komentování bylo celých 10 let úžasným zážitkem a splněným snem,“ řekl ve svém oznamovacím videu. „Je tu ale něco, co jsem chtěl dělat už dlouho, dokonce už na vysoké škole, a to je být herním designérem.“

Phreak požádal o novou pozici již na konci letního splitu a v období mistrovství světa splnil všechny požadavky včetně pohovorů. Oficiálně začne v lednu 2023 jako herní designér v Summoner's Rift teamu, jenž je zodpovědný za balanční změny, úpravy kitů postav a další sezónní aktualizace. „Doufám, že se mi podaří udělat z ligy ještě lepší hru pro vás všechny,“ svěřil se Phreak. „Je to hra, kterou hraji posledních 13 a půl roku a představuji si, že ji budu hrát i v budoucnu velmi, velmi dlouho. Mým cílem je zanechat ve hře pozitivní stop.“

Phreak spolupracuje s Riot Games více než dekádu. Začal jako komunitní stážista v roce 2009 a později se stal komunitním manažerem na plný úvazek. Někdo si ho pamatuje třeba i z vůbec prvního světového šampionátu, kde komentoval finále. Je také hlasem dřívějších představení šampionů a každý fanoušek ví, co „tons of damage“ u Trinity Force znamená. Hře navíc rozumí jako svým botám, což dosvědčuje jeho YouTube kanál plný i několikahodinových videí, na kterých detailně vysvětluje aktualizace, jimž běžný hráč věnuje sotva pár minut. Phreak je věrný číslům, proto můžeme očekávat balanc, po nichž komunita touží.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.