Přejít k hlavnímu obsahu

NEOFRAG se zapsal do historie jako jeden z prvních vítězů na mapě Anubis

15. 12. 2022 | 10:05 Counter-Strike 2 Turnaj
S příchodem Anubisu mají týmy dvě možnosti. Mapu přesunout do permabanu, nebo se ji naučit. Ti, kteří nehráli Dust II, měli rozhodování na čistém papíře. Hned v úvodu prvního Tier 1 turnaje po přidání do hry se však ukázalo, že se nového přírůstku nebudou týmy bát.
Abdul „degster“ Gasanov
Abdul „degster“ Gasanov
Zdroj: BLAST Premier

Prvním zápasem BLAST Premier World Final byl souboj Major šampionů z Outsiders proti týmu Liquid. Ruská sestava ovládla soupeřovo Inferno a šla na svoji volbu, kterým byl vůbec první Anubis na Tier 1 scéně. Team Liquid byl ale výtečně připraven a dokonce vyhrál CT stranu 9:6. Za silnější útok soupeře dorazili a na decideru sérii otočili. Oba týmy ukázaly první nástřel toho, jak by Anubis mohl na světové scéně vypadat.

Co se týče dalších zápasů, FaZe vyřadili Anubis na závěr věta, stejně jako NAVI později proti Vitality. Do prostředí Egypta však zavítaly světové jedničky z Heroic proti OG. Na rozhodující mapě série tým Adama „NEOFRAG“ Zouhara prohrával už 10:15, ale dokázal srovnat a ve druhém prodloužení urvat důležitou výhru. Český hráč se tak zapsal jako jeden z prvních vítězů na nové mapě, i když mu herně příliš nesedla.

Druhý hrací den už je v plném proudu a ani ve čtvrtek to s Anubisem nejspíše jiné nebude. V první sérii opět zůstal jako decider, ale G2 vyřadili Major šampiony Outsiders jednoznačnou výhrou 2:0. Team Liquid má také šanci do Egypta zavítat už podruhé, pokud tedy na třetí mapu proti FaZe dojde. Zajímat nás ale bude především zápas od 16:00, kdy bude NEOFRAG s OG bojovat proti týmu Vitality o výhru celé skupiny B.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.