Přejít k hlavnímu obsahu

Český karetní kouzelník jde do boje. Dnes jej čeká skupina B mistrovství světa

16. 12. 2022 | 16:20 Hearthstone Preview
Na letošním finále Vodafone MČR Hearthstone sice selhal, málokdo však pochybuje, že Jaromír „Jarla“ Vyskočil je nejlepším českým hráčem Hearthstone. Zkušený 24letý hráč se podruhé v kariéře probojoval na mistrovství světa, kde o tomto víkendu bude usilovat o světový trůn.
Jaromír „Jarla“ Vyskočil
Jaromír „Jarla“ Vyskočil
Zdroj: PLAYzone (Pavel Kristián)

Jaromír „Jarla“ Vyskočil se jako dvojnásobný mistr České republiky i Evropy dostal na vrcholný turnaj už před dvěma lety. Stopku mu při nezastavitelné jízdě vystavil až japonský hráč Sato „glory“ Kenta. Ten se do finále dostal i v loňském roce, kdy nestačil na svého krajana Wataru „posesi“ Ishibashiho. Aby toho nebylo málo, tak s glorym se Jarla potká už ve skupině, kterou doplňují Wu „XiaoT“ Juwei a Zhu „Tianming“ Xinyu.

Při změně kvalifikačního formátu se právě čínských hráčů na Hearthstone World Championship 2022 probojovalo vůbec nejvíce. Asie má v boji o korunu krále ve hře celkem devět zástupců, šesticí disponuje Evropa a složení doplňuje Pedro „Pascoa“ Pasqualini z Brazílie. Severní Amerika letos zastoupena není.

Konec roku se neúprosně blíží a s tím i zakončení Hearthstone sezóny světovým šampionátem. Pro mě to bude druhé mistrovství a také druhá šance stát se mistrem světa, která se už nemusí opakovat. Ať už turnaj dopadne jakkoliv, zahrát si zde je celkem úspěch. Bohužel ale bude opět jen online.
Jaromír „Jarla“ Vyskočil

Světový šampionát se odehraje ve formátu BO5 Conquest, specialitou je však zákaz banování Death Knighta. Vrcholnou akci chce vydavatel nejspíše použít jako propagaci nejnovější classy, která je naštěstí celkem nehratelná, jak komentuje Jarla na své fanpage. Český hráč se do akce dostane v pátek mezi 16. a 17. hodinou, v případě postupu na něj čeká nedělní play-off. Průběh můžete sledovat na YouTube streamech.

Odhadovaný harmonogram skupiny B:

  • Pátek 15:30 –  Japonsko glory vs.  Čína Tianming
  • Pátek 16:45 –  Česká republika Jarla vs.  Čína XiaoT
  • Pátek 18:00 – zápas dvou vítězů
  • Pátek 19:15 – zápas dvou poražených
  • Pátek 20:30 – zápas o 2. postupové místo
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.