Přejít k hlavnímu obsahu

Další změna na domácí scéně. Cryptova se loučí se svým stěžejním pilířem

15. 12. 2022 | 18:35 Counter-Strike 2 Přestup
Posezónní přestupové období zasahuje do dalšího týmu. Se svým in-game leaderem se dnešním dnem rozloučila Cryptova, podle textace oficiální zprávy jde o rozhodnutí managementu, nikoliv odchod samotného hráče. Ostravský celek tak určitě má něco za lubem.
Marek „kinzo“ Bílek
Marek „kinzo“ Bílek
Zdroj: Cryptova

Marek „kinzo“ Bílek byl při budování letošní sestavy důležitým týmovým tmelem. S kombinací zkušených a talentovaných hráčů dokázal splnit cíl, kterým byl posun mezi nejlepší domácí pětku. K medailovým umístěním Cryptova dokráčela v jarním Sazka eCUPu a v zahraničním turnaji SDTV Invitational.

Kapitola pod taktovkou 23letého kapitána však dnešním dnem končí. Kolem Cryptovy létá od ukončení domácí sezóny několik spekulací, management ostravské organizace se však rozhodl nepokračovat ve vzájemné spolupráci právě s kinzem. Sestavu tedy v roce 2023 čeká proměna s novým in-game leaderem.

Markovi patří obrovský dík za práci, kterou pro tým odvedl. Stal se součástí organizace na celý rok 2022 a má velký podíl na úspěchu, kterého CS:GO sekce Cryptovy za toto období dosáhla. Osobně si myslím, že vyrostl nejen herně, ale i jako člověk, což je tou největší devízou do budoucna. Naše cesty se sice rozcházejí, ale jménem Cryptovy mu všichni přejeme mnoho štěstí, nejen v případném novém angažmá, ale taky v životě,” komentuje odchod
Viktor Ustyanovič, CGO Cryptovy

Otázek nyní visí ve vzduchu několik. Nabízí se totiž, že nemusí dojít k výměně jen jednoho hráče. Při posazení Lukáše „capseN“ Koláčného se hovořilo o nabídce právě od Cryptovy, zájem určitě může být o nadějného Oldřicha „PR“ Nového či progresivního trenéra Pavla „replay“ Vaňka. Záležet bude hodně na tom, jakou pozici chce organizace na trhu zastávat. Pokud se pro vhodné doplnění soupisky nebude bát sáhnout do kapsy, tak spolu s udržením klíčových postav může jít v příštím roce o uchazeče o medaile.

Aktuální sestava Cryptovy:

  Slovensko Martin „MAXX“ Smolár
 Slovensko Tomáš „zyored“ Cvaniga
 Česká republika Oldřich „PR“ Nový
 Česká republika Martin „beryP“ Beránek 

 Česká republika Pavel „replay“ Vaněk – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.