Přejít k hlavnímu obsahu

Domácí přestupové období čeká na spouštěč. Trumfy drží v ruce blogg1s

19. 12. 2022 | 15:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Jak už to bývá zvykem, po finále Tipsport MČR CS:GO se každoročně dočkáme řady přestupů. Závěr letošního roku je ale zatím relativně tichý, tedy až na výměnu snipera v SINNERS. Dynamo Eclot přesunuli jednoho hráče na transfer list, k výměně IGL došlo v Cryptově, jinak se spíše vyčkává. Ne všichni jsou totiž rozhodnutí, a už vůbec ne na přestupu dohodnutí.
Rivalové a kamarádi. Zahrají si blogg1s a leckr opět spolu v jednom týmu?
Rivalové a kamarádi. Zahrají si blogg1s a leckr opět spolu v jednom týmu?
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Nejlákavějším zbožím na trhu je bezesporu Dominik „blogg1s“ Janita. Z domácí špičky nejdéle působící hráč v jednom týmu by neměl být smluvně zavázán v eSubě na rok 2023 a na jeho stole přistálo nejedno laso. Jakákoliv vyjednávání navíc odsunula skutečnost, že si s českou reprezentací zahrál na mistrovství světa.

Právě na něm si po letech opět zahrál s Michalem „leckr“ Kadlíčkem. Za oponou je veřejným tajemstvím, že oba hráči, kamarádi a v poslední době rivalové, kteří zápasu eSuby proti Entropiq Prague dodali na MČR neskutečnou šťávu, láká opětovná spolupráce. Ani leckr by totiž na novou sezónu neměl mít podepsáno.

Pod jakými křídly by se ale mohli potkat, pokud by tento scénář skutečně nastal? Minimálně část sestavy EIQ má na rok 2023 platné smlouvy, takže pokud by leckr chtěl stejně tak pokračovat se svými dosavadními parťáky, musel by blogg1s navléct právě černo-zelený dres. Návrat leckra do eSuby je nepravděpodobný.

Další variantou by pro blogg1se mohl být přesun do ENTERPRISE, případně do Pardubic. Lukáše „capseN“ Koláčného už v Dynamu Eclot neuvidíme, a pokud by nešokovalo přivedením Davida „forsyy“ Bílého, tak je blogg1s exemplářem číslo jedna. Dle zdrojů si s DNE zkusil i zahrát, jak často před podpisem hráči dělají.

Ať už si vyberou jakkoliv, tak se s rozhodnutím blogg1se a leckra nejspíše odšpuntuje lavina. V tuto chvíli se ale dá očekávat klidnější zbytek roku. Nebo ještě někdo na poslední chvíli upeče překvapení na vánoční stůl?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.