Přejít k hlavnímu obsahu

VIDEO: Ženské CS:GO na vzestupu a pohled do zákulisí slovenského triumfu

21. 12. 2022 | 15:05 Counter-Strike 2 Zajímavost
Ženské CS:GO zažívá v letošním roce díky odhodlání ESL obrovský boom. Hráčky se na soutěžích rvou o stovky tisíc dolarů, vše se hraje v profesionálním prostředí před fanoušky offline a dalšími tisíci online. Pořadatel turnajů ESL Impact přinesl fanouškům exkluzivní pohled do zákulisí dění a ukázal i vítěznou cestu Kataríny „Kat“ Vaškové.
Nigma Galaxy
Nigma Galaxy
Zdroj: youtube.com/@ESLCS

Nikdy v historii Counter-Striku nebyla ženská scéna tolik rozvinutá jako v roce 2022. Díky příchodu ESL Impact se ty nejlepší týmy v průběhu sezóny utkaly o miliony korun na třech hlavních turnajích - ESL Impact Season 1, ESL Impact Valencia a ESL Impact Season 2. Ve všech případech vládnul evropský tým Nigma Galaxy v čele se slovenskou střelkyní Katarínou „Kat“ Vaškovou.

Tři soutěže, tři vítězství, 150 tisíc dolarů v kapse. Celek Nigma Galaxy absolutně ovládl ženské CS:GO. Definitivní potvrzení totální dominance přišlo na konci listopadu v rámci ESL Impact Season 2. A právě tomuto turnaji se věnuje krátký dokument ze zákulisí scény.

Diváci vidí vše. Od příprav vysílání až po vítěznou radost nejlepšího týmu světa.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).