Přejít k hlavnímu obsahu

Forsyy a přestup do Sprout? Německá organizace vyhlíží jiného kandidáta

22. 12. 2022 | 15:20 Counter-Strike 2 Spekulace
Jméno Davida „forsyy“ Bílého se v kontextu chystaného přestupu nejvíce skloňuje s týmem Sprout. Německá organizace se rozloučila se svým sniperem, jak se očekávalo, ale o nové posile ještě nemusí být rozhodnuto. Pokud ale byl forsyy vůbec ve hře, tak podle všeho ne jako jediný.
Bude forsyy nebo XELLOW novou posilou Sprout?
Bude forsyy nebo XELLOW novou posilou Sprout?
Zdroj: PLAYzone / Nexus Gaming

Odchod Davida „forsyy“ Bílého ze SINNERS šokoval nejednoho fanouška. Největší hvězda týmu, po odchodu Adama „NEOFRAG“ Zouhara, uvolnila místo Tomáši „oskar“ Šťastnému. Cíl byl jasný, zakotvit v zahraničí. A pokud by se to nepovedlo, tak plán B by se doma určitě našel. Jenom už by to nebylo u hříšníků.

Nejvíce se celou dobu mluvilo o Sprout, na jejichž židli odstřelovače se dosavadní sniper Fritz „slaxz-“ Dietrich hodně vrtěl. Jeho odchod byl zpečetěn ve středu, a tak se spekulační okénko opět pootevřelo. Sprout se určitě ohlíží po talentovaných střelcích z Tier 2/3 scény, kde forsyy patří mezi zajímavé artikly.

V den slaxzova odchodu však vylezla ještě nová informace. Známý insider OverDrive uvedl ve spojení se Sprout jméno Adriana „XELLOW“ Guty. Detaily však, tradičně, neuvedl – může tedy jít o pouhý zájem, jednu z variant, hráče spatřeného při tréninku... Tento fakt ale naznačuje, že forsyy ještě v Německu nepodepsal, nebo byl možná v podobné pozici a například si s týmem zkusil zahrát. Všechno je zřejmě otevřené.

Rumunští hráči se poslední dobou začali ukazovat v Evropě, odchod z domácích týmů jim opravdu prospěl. Iulian „regali“ Harjău září v Copenhagen Flames, Laurențiu „lauNX“ Țârlea působí právě ve Sprout. Kdyby se XELLOW stal skutečně jeho kolegou, vznikl by netradiční tandem hráčů z Dánska a Rumunska. Odolat se podařilo i nájezdu Astralis na Victora „Staehr“ Staehra, s vysokými ambicemi to tak stále myslí vážně.

Aktuální složení týmu Sprout:

 Dánsko Victor „Staehr“ Staehr
 Dánsko Ismail „refrezh“ Ali
 Dánsko Rasmus „Zyphon“ Nordfoss
 Rumunsko Laurențiu „lauNX“ Țârlea

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.