Přejít k hlavnímu obsahu

Zbraň hromadného ničení. Hvězda G2 pálí ostrými, pomohl i příchod lídra

23. 12. 2022 | 13:08 Counter-Strike 2 Zajímavost
Ilya „m0NESY“ Osipov si odkroutil svůj první rok mezi elitou a od prvního okamžiku, co nastoupil na server, na sebe strhl pozornost. Jeho schopnosti byly nezpochybnitelné. Dlouhodobě patřil mezi to nejlepší z G2. Po příchodu Rasmuse „HooXi“ Nielsena se ovšem stal jasným tahounem a na konci sezóny dokonce slavil svůj první velký triumf - zlato na BLAST Premier World Final a cenu MVP. Za jeho růstem ale stojí i někdo jiný.
Ilya "m0NESY" Osipov
Ilya "m0NESY" Osipov
Zdroj: twitter.com/@BLASTPremier

Teprve šestnáctiletý sniper zažil před dvanácti měsíci bláznivý přechod z akademie Natus Vincere do hlavního týmu jedné z nejambicióznějších organizací světa. Brutální skok z tier 2-3 scény mezi elitu zvládl z bravurou, za svými kolegy nezaostával, často byl dokonce lídrem individuálních statistik.

Něco tomu ale chybělo. Všichni věděli, že tenhle kluk má ohromný potenciál. Ten ukazoval, částečně. Bylo v něm víc a k jeho plnému využití bylo třeba do mančaftu přivést nového lídra.

Tím se v polovině srpna stal Rasmus „HooXi“ Nielsen. Dánský kapitán měl za sebou úspěšné angažmá v Copenhagen Flames, kde ukázal, že dokáže vést tým k úspěchu. Individuálně to nebylo ono, ale o jeho kvalitách IGL nikdo nepochyboval.

HooXiho rukopis byl okamžitě vidět, nejlepším ukazatelem jsou statistiky mladého Rusa. Hned na prvním eventu se m0NESY vyšplhal na 1.34 HLTV Rating a v tomhle ohledu neměl na turnaji konkurenci. Zatímco v první polovině roku zapsal Ilya Osipov na soutěžích v průměru Rating 1.11, po příchodu HooXiho do konce sezóny se vyšplhal na 1.25.

Statistiky m0NESYho pod HooXim

Vše vyvrcholilo na BLAST Premier World Final. G2 překvapili všechny. Poradili si s FaZe, Outsiders, Vitality a nakonec i Liquid. Výsledkem byla první cenná trofej po třech letech a finanční bonus ve výši 500 tisíc dolarů. M0NESY byl navíc vyhlášen MVP turnaje. Perfektní zakončení přelomového roku pro mladého Rusa.

O vedení m0NESYho se rozpovídal sám HooXi v tradičním podcastu HLTV Confirmed. „Snažím se ho využívat tak, aby mohl uplatnit své šílené individuální mechanické dovednosti,“ vysvětluje dánský hráč. „Myslím, že takhle ho dříve nikdo nevyužíval,“ doplnil lídr, jenž dostal ze svého snipera to nejlepší. Jak ale sám říká, posun m0NESYho není jen jeho dílem.

„Myslím, že NiKo na tom má mnohem větší podíl než já, protože s ním pracuje od ledna a hrají spolu hodně spotů,“ vyzdvihuje HooXi bosenskou pušku. „NiKo je obecně člověk, který umí dobře učit za pochodu, když hrajeme tréninky,“ chválí Dán jednu z největších hvězd světového Counter-Striku.

Na světovém finále BLASTu zapadlo vše do sebe a výsledkem byla prestižní trofej. Pokud se chtějí G2 mezi nejužší světovou špičkou udržet, musí spoustu věcí vypilovat. Základy jsou ovšem solidní.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).