Přejít k hlavnímu obsahu

Ukrajinský AWP talent do NIP? Téměř hotová věc, věří světová média

23. 12. 2022 | 19:50 Counter-Strike 2 Spekulace
Zdá se, že o náhradě za Patricka „es3tag“ Hansena je jasno. Podle informací portálů Dexerto a HLTV posílí Ninjas in Pyjamas mladičký ukrajinský sniper Daniil „⁠headtr1ck⁠“ Valitov. Momentálně neaktivní hráč NAVI Junior by se tak vrátil na tier 1 scénu, do které krátce nakouknul v létě letošního roku.
Přestoupí headtr1ck do NIP?
Přestoupí headtr1ck do NIP?
Zdroj: NAVI

Mezi světovou elitou by měl nastupovat další nadějný mladý sniper vychovaný v dresu Natus Vincere. Rok poté, co z NAVI Junior odešel Ilya „m0NESY“ Osipov, by měl do nového angažmá zavítat také Daniil „⁠headtr1ck⁠“ Valitov.

18letý Ukrajinec na sebe upozornil především v srpnu 2022, kdy během ESL Pro League 15 a BLAST Premier Fall Groups nastupoval v hlavním týmu NAVI, kde zaskakoval za Oleksandra „s1mple“ Kostylieva.

Zatímco EPL se mladíkovi nevydařila ideálně (0.97 Rating), na BLASTu už podával kvalitnější výkony (1.12). Na tier 1 to ale ještě nebylo dost, což svými slovy potvrdil i samotný trenér Natus Vincere Andrii „B1ad3“ Horodenskyi.

Od krátké anabáze headtr1cka mezi elitou uběhly čtyři měsíce a vypadá to, že situace je jiná. Momentálně 14. tým světa se zajímá o služby mladého snipera, jež by měl zaplnit díru na pozici AWP. Fredrik „REZ“ Sterner by se mohl vrátit zpět k oblíbeným puškám a NIP by ve svých řadách konečně měli main snipera.

Potenciální sestava Ninjas in Pyjamas:

 Švédsko Fredrik „REZ“ Sterner
 Finsko Aleksi „Aleksib“ Virolainen
 Ukrajina Daniil „⁠headtr1ck⁠“ Valitov
 Švédsko Ludvig „Brollan“ Brolin
 Švédsko Hampus „hampus“ Poser

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).