Přejít k hlavnímu obsahu

Čecha nahrazuje Slovák. Vitality oznámili soupisku pro rok 2023

25. 12. 2022 | 08:30 League of Legends Přestup
Česko-slovenské střídání stráží v týmu Vitality je oficiální. Matyáš „Carzzy“ Orság, jenž přestoupil do MAD Lions, uvolnil pozici ADC Matúši „Neon“ Jakubčíkovi. 23letý slovenský hráč zažil vydařený rok 2022, kdy se zařadil mezi nejlepší Evropany ve své roli. Jeho potenciálu si všimli i ve Vitality, kteří chtějí napravit velice nepovedenou sezónu a dostat se do bojů o titul.
Matúš "Neon" Jakubčík
Matúš "Neon" Jakubčík
Zdroj: Riot Games

Měl to být přelomový rok pro Vitality. Organizace seskládala ten největší talent z celé Evropy do jednoho týmu a chystala se dobýt Evropu. Jenže místo toho přišel zmar, páté místo na jaře a až sedmé v létě. Vitality tak ani nebojovali o postup na světový šampionát a sezóna pro ně skončila předčasně.

Bylo jasné, že přijdou změny, a nebude jich málo. V sestavě zůstal jen Luka „Perkz“ Perković, zbylá čtveřice se s Vitality rozloučila. Kolem zkušeného chorvatského midlanera se pro rok 2023 postavil mančaft, jenž sice nemusí vypadat tak dobře na papíře, rozhodně však má potenciál na to, aby potrápila i ty největší evropské favority.

Zhou „Bo“ Yang-Bo už je v organizaci šest měsíců, stále však zahříval lavičku. V další sezóně to bude právě on, kdo bude řídit dění v jungli. Na topu bude úřadovat Korejec Kyeong „Photon“ Gyu-tae, na botlane bude úřadovat již zmiňovaný Matúš „Neon“ Jakubčík s Normanem „Kaiser“ Kaiserem.

LEC začíná 21. ledna. Vitality se v prvním týdnu utkají s Fnatic, Team Heretics a MAD Lions.

Sestava Vitality pro rok 2023:

 Jižní Korea Kyeong „Photon“ Gyu-tae
 Čína Zhou „Bo“ Yang-Bo
 Chorvatsko Luka „Perkz“ Perković
 Slovensko Matúš „Neon“ Jakubčík
 Německo Norman „Kaiser“ Kaiser

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).