Přejít k hlavnímu obsahu

Mladý talent se loučí. Dočkáme se konce mezinárodních sestav na domácí scéně?

27. 12. 2022 | 17:50 Counter-Strike 2 Spekulace
Před Štědrým dnem prozradil jeden z hráčů Entropiq Prague jiné plány, než je pokračování na česko-slovenské scéně. Dle jeho slov se změnila vize pražské organizace a budoucnost tak vidí jinde. Uvidíme v domácím rybníčku v příští sezóně vůbec plavat nějaké zahraniční kapry?
xicoz & sesL na Tipsport MČR CS:GO
xicoz & sesL na Tipsport MČR CS:GO
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Možný odliv hráčů z ciziny odstartovali ENTERPRISE. Během roku pro zisk úspěchů obětovali výdělek za možný prodej Deyvida „h4rn“ Bencheva, bulharská hvězda už ale v plánech týmu pro rok 2023 nefiguruje. Totéž platí o Raulu „Blytz“ Gligorovi, který spolu s oznámením konce na svých sociálních sítích prohlásil, že organizace se rozhodla vrátit k čistě domácí sestavě a mezinárodnímu projektu je tedy konec.

Přesně o měsíc později se podobně vyjádřil Zoran „xicoz“ Markovski, vize budoucnosti se změnily i u Entropiq Prague. Jestli si nové angažmá hledá i Michael „sesL“ Higatzberger, to je zatím veřejně neznámá informace, ale jelikož rakouský sniper nepatřil mezi klíčové pilíře týmu, tak se s jeho pokračováním počítat nedá. Také tady se dle slov talentovaného xicoze dá očekávat minimálně snaha o domácí pětici.

S koncem snahy o mezinárodní sestavy se uvolní čtyři místa v týmech domácí špičky – z toho jsou dvě křesla pro odstřelovače, kterých je mezi lokální špičkou nedostatek. Boj o hráče tak bude neúprosný, a určitě není vyloučeno, že by někdo opět vyzkoušel nějakou tu posilu ze zahraničí. Přestupové období není ani zdaleka u konce, a právě dva výše uvedené celky by na současném trhu měly patřit mezi ty nejaktivnější.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.