Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot končí rok jako česká jednička. Jak probíhala přetahovaná se SINNERS?

28. 12. 2022 | 15:06 Counter-Strike 2 Žebříček
Měřítko domácí scény letos na podzim určovali SINNERS, Dynamo Eclot, ENTERPRISE a eSuba. Tři první jmenovaní si odnesli jeden z titulů, modrá krev zase pro změnu stříbra. Jinak tomu nebylo ani v HLTV žebříčku, kde se především nejlepší trojlístek přetahoval o každý jeden bod. Zakončit sezónu jako jednička ale může jako jeden, a to dokázala smečka Dynama Eclot.
Dynamo Eclot
Dynamo Eclot
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Přetahovaná probíhala především ve druhé polovině letošní sezóny. Dynamo Eclot na 63. místě světového žebříčku jen koukali na SINNERS a ENTERPRISE, které na přelomu čtvrté a páté desítky dělilo jen několik málo míst. EP však hříšníky ani jednou v historii sesadit nedokázali, ve druhém zářijovém týdnu navíc propadli až za DNE. Pardubická organizace se dostala (zpět) na 63. pozici a EP už před sebe nepustila.

Dvojkou dle HLTV rankingu ale bylo Dynamo Eclot pouhé tři týdny. Díky vysoké aktivitě na mezinárodní scéně a zajímavým skalpům se DNE podařilo něco, o co se domácí konkurence snažila od vzniku SINNERS v lednu roku 2020. Tým z Pardubic kromě hříšníků pokořil i TOP 50 a 3. října přepsal 48. místem historii. ENTERPRISE strávili mnoho týdnů výše, ale právě v tento moment nastal jejich postupný pád pořadím.

Dynamo Eclot se titulem české jedničky mohlo pyšnit většinu října, na Tipsport MČR CS:GO ale SINNERS opět mířili jako ti, kdo seděl na trůnu. Svoji pozici navíc v Brně podtrhli, když v semifinále s DNE zametli ve velkém stylu 2:0 a pardubičtí se museli spokojit s bronzem na úkor ENTERPRISE. Opět to však zachránily zahraniční turnaje, díky kterým se DNE podařilo v prvním prosincovém týdnu SINNERS opět přeskočit.

Dynamo Eclot
Dynamo Eclot
Foto: PLAYzone (Radim Madarász)

Poslední pondělí tohoto roku přineslo závěrečný žebříček, v němž je Dynamo Eclot stále první. Z 26 týdnů ve druhé polovině sezóny strávili osm v čele, stejný počet na druhém místě a zbylých deset na třetím. Letošní rok zakončují na 49. pozici světového žebříčku, ale je možné, že v období bez turnajů se ještě o něco málo posunou. Z hlediska budoucích ambicí bude hodně záležet na tom, kdo tým doplní na pozici snipera.

Hráče SINNERS zřejmě sesazení v HLTV žebříčku tolik netrápí, přece jenom jsou to opět oni, kdo se stal mistrem České republiky a dlouhodobě toho v zahraničí zažil suverénně nejvíce. Maximálně je tento fakt může motivovat být v roce 2023 ještě lepší. Pomyslně jde ale o další bod, který konkurence odmazala a který ji bude pohánět v honu za tituly. Už aby se zkompletovaly týmy, protože nová sezóna bude mít šťávu!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.