Přejít k hlavnímu obsahu

21letý Chovy o věku: Už se nehýbu jako dřív. Mezi nové talenty nezapadám

30. 12. 2022 | 19:42 League of Legends Rozhovor
Jeden z nejlepších midlanerů posledních let a bronzový medailista z letošního mistrovství světa Jeong „Chovy“ Ji-hoon se před začátkem další sezóny vyjádřil portálu Inven k vyhlídkám svého týmu i o dění v posledním roce. „Nesoustředil jsem se na to, co bych měl dělat a na co bych měl myslet,“ hodnotila korejská hvězda posledních 12 měsíců.
Chovy na Worlds
Chovy na Worlds
Zdroj: Riot Games

Zdá se, že Jeong „Chovy“ Ji-hoon konečně našel svůj víceletý domov. Poprvé od působení v Griffin se v organizaci ohřeje déle než jeden rok. A pokud se nic po jarním splitu nezmění, půjde o Chovyho nejdelší angažmá v kariéře.

Úspěšná sezóna s černým puntíkem

Volba padla na Gen.G. S přední korejskou organizací zažil Ji-Hoon svou zatím nejúspěšnější sezónu, když jednou vyhrál LCK a na mistrovství světa vypadl až v semifinále. „V tomto roce se mi podařilo několik věcí,“ těšilo Chovyho. Se svými výkony na světovém šampionátu ale spokojený nebyl. „Když jsem hrál, cítil jsem, že nejsem o nic lepší než ostatní hráči. Cítil jsem se jako průměrný hráč,“ hodnotil 21letý midlaner Worlds. „Osobně jsem si nemyslel, že bych měl být hodnocen tak vysoko, a ty pochvaly se mi vrátily v podobě tlaku, dodal.

V již zmiňovaném semifinále mistrovství světa prohráli Gen.G překvapivě s DRX, týmem se dvěma bývalými Chovyho spoluhráči. Následné finále sám midlaner nesledoval, ale svým spoluhráčům pogratuloval. „Když jsem viděl výsledky a lidé mi řekli, že DRX vyhráli, myslel jsem, že se mi to zdá,“ vtipkoval mladík.

Další rok s Gen.G

Často se stěhující Chovy bude i v dalším roce nastupovat za Gen.G. Spekulovalo se, zda přijde další změna. Nic podobného se ale nekoná. „Nemám rád změny. Loni jsem se chystal znovu podepsat smlouvu se svým původním týmem, ale podmínky byly trochu jiné, než jsem si představoval,“ vysvětloval semifinalista posledních Worlds situaci z konce roku 2021. „A tak jsem přišel do Gen.G. Podmínky tu byly dobré a já jsem nepotřeboval znovu měnit tým,“ pochvaloval si.

Organizace zůstává stejná, botlane ale ne. Místo Park „Ruler“ Jae-hyuka a Son „Lehends“ Si-wooa budou pozice ADC a Support zastávat Kim „Peyz“ Su-hwan a Yoo „Delight“ Hwan-joong. „Mohli by být od začátku opravdu dobří. Neměl bych hodnotit hráče předtím, než spolu něco odehrajeme,“ komentoval Chovy svou novou botlane, se kterou ještě Gen.G nescrimmovali.

Jedna z největších korejských hvězd ohodnotila i ostatní top mančafty, jež budou nastupovat v LCK. „T1, Hanwha Life Esports a DWG KIA vypadají silně. Dobře vypadá také KT Rolster,“ vytipoval hlavní favority. A jak se bude dařit Gen.G? „Myslím, že to můžeme zvládnout do 3. místa. Pokud se nebude dařit, tak možná 4. místo,“ má jasno Chovy.

Mladíci jsou rychlejší

I přesto, že mu je teprve 21 let, si Chovy sám na sobě všímá zhoršení, co se týče pohybů a postřehů ve hře. Dřív jsem se extrémně dobře soustředil a někdy jsem se vyhnul skillhotům, kterým se téměř nedalo vyhnout. Dnes mě občas trefí i ty nejzjevnější skillhoty,“ smál se midlaner Gen.G.

„Když vidím, jací hráči se objevují, myslím, že mezi ně nezapadám. Pro běžné lidi jsem stále mladý, ale někdy si říkám, že tam, kde jsem, už tak mladý nejsem,“ myslí si Chovy. „Možná moje tělo a mysl stárnou rychleji než u ostatních,“ přemýšlí.

O Chovyho kvalitách ale nemůže být pochyb a svou sílu bude moci ukázat v dalším splitu nejvyšší korejské ligy.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).