Přejít k hlavnímu obsahu

NAVI do nového roku s mladou pušku. Zkušený střelec končí

30. 12. 2022 | 14:51 Counter-Strike 2 Přestup
Současná světová šestka mění složení. Andrii „⁠npl⁠“ Kukharskyi nahradí podle očekávání v základní sestavě Viktora „⁠sdy⁠“ Orudzheva. 25letý hráč končí v dresu ukrajinské organizace po sedmi měsících. „Teď hledám nový domov, kam bych mohl přenést to, co jsem se naučil,“ komentuje sdy svůj odchod.
sdy v dresu NAVI
sdy v dresu NAVI
Zdroj: Fraglíder

Jeden z nejdéle sloužících stand-inů v historii Counter-Striku bude měnit angažmá. Viktor „⁠sdy⁠“ Orudzhev přišel do NAVI 3. června letošního roku a nikdy nebyl s organizací spojen dlouhodobým kontraktem. „Myslím, že to ze mě dělá nejdéle sloužícího náhradníka ze všech,“ vtipkoval ve svém příspěvku na TwitLongeru.

Na jeho místo přichází Andrii „npl“ Kukharskyi, sedmnáctiletý talent dosud hrající za NAVI Junior. Za „A“ tým nastoupil Kukharskyi na BLAST Premier World Final na třech mapách, ze kterých si odnesl celkové skóre 34/61.

Jako stálá součást sestavy NAVI by se měl npl poprvé představit na BLAST Premier Spring Groups.

NAVI za sebou nemají v porovnání s předchozími roky nikterak povedených dvanáct měsíců. Od začátku roku byl tým těžce ovlivněn ruskou agresí na Ukrajině, ke které se přidaly problémy s Kirillem „Boombl4“ Mikhaylovem. Ten nakonec celek opustil a na jeho místo nastoupil na zkoušku Viktor „⁠sdy⁠“ Orudzhev.

Netrvalo dlouho a první úspěch se dostavil. Dva týdny po příchodu nové tváře slavila organizace Natus Vincere první triumf roku 2022, když zvítězila na BLAST Premier: Spring Finals 2022. Na IEM Cologne z toho bylo po ohromně vyrovnaném finále stříbro a zdálo se, že NAVI našli toho správného.

Jenže od ESL Pro League 16 šla forma týmu dolů. Na Majoru a obou finálových turnajích od BLASTu skončil mančaft na děleném pátém místě a vypadl ze světové top 5. Změny byly nevyhnutelné. A 30. prosince také oficiální.

Současná sestava Natus Vincere:

 Ukrajina Andrii „⁠npl⁠“ Kukharskyi
 Ukrajina Valeriy „⁠b1t⁠“ Vakhovskiy
 Rusko Ilya „⁠Perfecto⁠“ Zalutskiy
 Rusko Denis „⁠electroNic⁠“ Sharipov
 Ukrajina Oleksandr „⁠s1mple⁠“ Kostyliev

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).