Přejít k hlavnímu obsahu

Letošní sezóna je definitivně u konce, poslední titul roku míří do Srbska

30. 12. 2022 | 17:05 Counter-Strike 2 Reportáž
V loňském roce se ještě na Štědrý den hrály zápasy BACK TO BACK Tournamentu, letos se nic takového neudálo. I přesto se několik dní před Novým rokem uskutečnila jedna zimní soutěž. Winter Holidays Cup od pořadatelů EU Pro League nabízel prize pool ve výši 225 tisíc korun.
iNation
iNation
Zdroj: iNation

Pozvánku do povánočního turnaje přijaly týmy z Německa, Srbska, Polska a Rumunska. Dvoudenní klání nabídlo jednoduchý Single Elimination formát, čtyři zápasy tak určily šampiona, ostatní medailisty i tým, který si vysloužil „pouhých“ 500 dolarů. Podle HLTV žebříčku byli největším favoritem los kogutos.

Jediný účastník z nejlepší světové stovky ale v semifinále nestačil na ALTERNATE aTTaX 1:2. V tu chvíli už byl jasný i druhý finalista, Srbové z týmu iNation do turnaje vstoupili výhrou nad Nexus Gaming 2:0. Rumunský celek v následném duelu o třetí místo nestačil na kohouty z Polska a jako jediný končí bez medaile.

Velké finále nabídlo bitvu v ultimátním formátu best-of-five. Maratonu se ale fanoušci nedočkali. Hráči organizace iNation, odkud do světa před sedmi lety zamířil Nikola „NiKo“ Kovač, vyhráli úvodní mapu 16:12 a větší porci kol jim soupeř uštědřit nedokázal na žádné ze zbývajících map. 2x 16:10 a bylo hotovo.

Sestava složená ze čtyř Srbů a jednoho bosenského Chorvata si díky výhře posledního CS:GO turnaje roku odnáší 5 tisíc dolarů, což je 548 850 srbských dinárů. Hráči ALTERNATE aTTaX si odnesli stříbrné 3 tisíce.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.