Přejít k hlavnímu obsahu

Konec jedné éry. Sentinels se loučí s Fortnite i Bughou

31. 12. 2022 | 16:03 Fortnite Zajímavost
Kyle „Bugha“ Giersdorf je legendárním hráčem Fortnite od doby, kdy v roce 2019 vyhrál World Cup, který sledovalo v jednu chvíli více než 2,3 milionu po celém světě. Bugha si svým vítězstvím odnesl nejen 3 000 000 dolarů, ale i velkou popularitu nejen pro sebe, ale i tým Sentinels.
Kyle „Bugha“ Giersdorf
Kyle „Bugha“ Giersdorf
Zdroj: Epic Games

Bylo to překvapení, když Rob Moore, generální ředitel společnosti Sentinels, náhle 28. prosince zveřejnil tweet, který nikdo nečekal.

Sentinels po několika letech odchází z Fortnite a rozpouští celý tým! Podle generálního ředitele je hlavním důvodem, proč organizace opustila Fortnite, nedostatek příležitostí najít sponzory pro populární battle royale hru. Což znamená, že tři profesionálové Kyle „Bugha“ Giersdorf, Nick „Aspect“ McGuire a Brian „Zyfy“ Wielgolaski jsou nyní volnými hráči.

S vysychajícími vnějšími investicemi mnoho organizací omezuje svoje týmy a snaží se zaměřit na hry, které organizacím poskytují podporu a prostředky v daném titulu. Fortnite, přestože zůstává neuvěřitelně populárním titulem a udržuje si silnou hráčskou základnu, mnoho z těchto příležitostí neposkytuje. 

Tým posledním emotivním videem na YouTube ještě jednou děkuje Bughovi.

Bugha poděkoval organizaci za to, že mu dala příležitost. „Dnes je můj poslední den jako SEN Bugha. Budu navždy vděčný za tuto příležitost během posledních 3 let. I když toto je konec jedné éry a nezapomenutelná kapitola mé kariéry. Také ale začíná nová vzrušující v roce 2023. Děkuji, Sentinels.“

Mladý hráč nedal Sentinels jen titul mistra světa. Během svého působení v týmu vyhrál také dvě Esports Awards a Game Award, získal svůj vlastní skin ve Fortnite a měl nespočet dalších úspěchů.

Je to nepochybně smutný okamžik pro kompetitivní Fortnite scénu, protože jeden z tier 1 celků opouští hru kvůli nedostatku podpory.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.