Přejít k hlavnímu obsahu

Další statisíce v trapu. Milionová sestava Sampi.Tipsport už je pouze ve třech

5. 1. 2023 | 18:53 Counter-Strike 2 Přestup
Vítr v přestupovém období tentokrát nadělal paseku v Sampi.Tipsport. Herní organizace fotbalisty Jakuba Jankta se koncem roku rozloučila s Ladislavem „GuardiaN“ Kovácsem a po Lukáši „Habyzz“ Doležalovi se loučí druhý člen základní sestavy. Tým je tak nyní ve třech.
Jan „HONES“ Urválek
Jan „HONES“ Urválek
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Loňský rok nebyl v táboře Sampi vůbec vydařený. Po květnovém převratu přišlo stříbrné tažení na turnaji Tipsport CS:GO Online, žádnou další medaili ani úspěch se však týmu vybojovat nepodařilo. Nejprve se rozloučil Andrej „Adejis“ Kameništiak, jehož nahradil Jan „HONES“ Urválek, a v září se následně poroučel sám budovatel sestavy Ladislav „GuardiaN“ Kovács. Toho do konce sezóny zaskočil Lukáš „Habyzz“ Doležal, ale ani ten se neukázal jako trvalý pátý hráč a hledání pokračovalo – a vlastně pokračuje doposud.

Dnes navíc dorazila zpráva, dle které se vedení bude ohlížet nejen po jedné posile. Po necelém půl roce totiž v týmu končí HONES, jehož přesun z Entropiq Prague nevyšel podle představ a nyní míří na transfer list. Někdejšího vicemistra ČR tehdy museli vykoupit za nespecifikovanou šestimístnou sumu, vynaložené finance se ale v tituly přetavit nepodařilo. Jde tak o další díl skládanky: „Neúspěšný rok Sampi CS:GO“.

V sestavě v tuto chvíli zůstává tříčlenné slovenské jádro, které oplývá vysokou individuální kvalitou, ale management opět čeká úmorné hledání ideálních doplňujících pilířů. Kolik peněz to bude stát letos? Přestupové období je stále v plném proudu a zástupci vedení udělají vše pro to, aby rok 2023 byl skutečně úspěšnější. Není však zatím známé, jestli budou chtít sahat tak hluboko do kapsy jako při loňské snaze.

Aktuální sestava Sampi.Tipsport:

 Slovensko Matúš „MATYS“ Šimko
 Slovensko Lukáš „sAvana1“ Lintner
 Slovensko Michal „T4gg3D“ Vrzal

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.