Přejít k hlavnímu obsahu

Další Čech v Barceloně! Španělský klub povede v nové sezóně 18letá naděje

7. 1. 2023 | 10:25 League of Legends Přestup
Do katalánské metropole zamíří v roce 2023 další český hráč. Jan „Sajator“ Zítek se po úspěšném angažmá v eSubě dočkal přestupu do jednoho z předních klubů španělské SuperLigy. Na soupisce týmu tak bude druhý rok v řadě svítit česká vlajka, minulou sezónu v Barçe bojoval Jakub „Dreedy“ Viceník, jenž své angažmá ukončil v listopadu.
Sajator posílí Barcelonu
Sajator posílí Barcelonu
Zdroj: eSuba, depositphotos.com

Na českém rybníčku už zažil řadu úspěchů, nyní je čas se posunout na další level. Jan „Sajator“ Zítek byl v posledních sezónách jedním z nejlepších domácích midlanerů, třikrát vyhrál Hitpoint Masters a dost hlasitě si říkal o evropské angažmá. Jeho volání vyslyšela španělská Barça.

O přestupu teprve 18letého talentovaného borce do katalánského mančaftu se spekuloval již na začátku listopadu, kdy portál blix.gg přišel s informací o dohodě mezi hráčem a organizací. Oficiální potvrzení ale přišlo až o dva měsíce později.

3. ledna byl Jan „Sajator“ Zítek zařazen v globální databázi esportových smluv do kolonky Barça Esports. Zprávy přicházející ze zahraničí tak byly potvrzeny a slavný celek bude znovu reprezentovat Čech.

Spolu se Sajatorem přišel do Barcelony také Matti „WhiteKnight“ Sormunen. Zkušený finský toplaner má ve svém životopise zapsané angažmá v nejvyšší evropské lize, když přes rok reprezentoval Astralis. Naposledy oblékal barvy KOI.

Zbylá trojice zůstává nepozměněna. V jungli bude operovat Maik „Hadess“ Jonker, o botlane se postarají Matthew Luke „Deadly“ Smith a Oleksandr „Efias“ Yankovich.

Sestava Barça Esports pro rok 2023:

 Finsko Matti „WhiteKnight“ Sormunen
 Nizozemsko Maik „Hadess“ Jonker
 Česká republika Jan „Sajator“ Zítek
 Velká Británie Matthew Luke „Deadly“ Smith
 Itálie Oleksandr „Efias“ Yankovich    

Barcelona operuje také v esportu
Barcelona operuje také v esportu
: depositphotos.com
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).