Přejít k hlavnímu obsahu

Začátek sezóny pro SINNERS znamená boj o Ligu mistrů. Kdy se ukáže oskar?

7. 1. 2023 | 08:00 Counter-Strike 2 Turnaj
Domácí týmy odpočívají před další náročnou sezónou. SINNERS jsou jedni z mála, či dokonce jediní, kdo z domácí špičky má uzavřenou soupisku pro turnaje v novém kalendářním roce. Nyní už navíc známe termín její premiéry. Tomáš „oskar“ Šťastný se vrátí do akce už za 10 dní.
SHOCK, Zero, ZEDKO
SHOCK, Zero, ZEDKO
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Minulá sezóna ESL Challenger League SINNERS nevyšla, po dlouhém působení ve druhé nejvyšší soutěži bohužel zažili bolestivý sestup. Díky obhajobě titulu mistra ČR však díky partnerství MČR s ESL postoupili do důležitého turnaje, pro který je celá struktura ESL+ESEA lig stvořená. Proti nejúspěšnějším týmům tří sezón ECL a dalších národních soutěží napříč Evropou si hříšníci zahrají o postup do ESL Pro League.

V „konferenční části“ jsou ve hře tři místenky v samozvané Lize mistrů CS:GO. Na tuhle metu už to SINNERS jednou dotáhli a nyní by tento historický úspěch rádi zopakovali. Těšit se mohou na mistry Francie, Polska, Španělska, Německa nebo třeba Turecka. Mezi účastníky najdeme HEET i Falcons, tedy právě dva celky, které v baráži vyřadili českou jedničku z ESL Challenger League. Sokoly dokonce vyzvou v 1. kole!

Jeden velký pavouk s dvojitou eliminací odstartuje 16. ledna, pro SINNERS tak zřejmě půjde o premiérové letošní představení. Zápas proti Falcons odstartuje v 16:30. Debut po návratu do tábora hříšníků čeká na Tomáše „oskar“ Šťastného, který hned od prvního zápasu bude chtít dát zapomenout na loňský rok plný zklamání. V horním pavouku je pro splnění cíle nutné zvítězit třikrát, z toho spodního potom čtyřikrát.

Seznam účastníků EPL-C S17
 Dánsko Sprout Rusko forZe
 Česká republika SINNERS Francie Falcons
 Francie HEET Srbsko Partizan
 Nizozemsko KRC Genk Turecko Eternal Fire
 Portugalsko SAW Švýcarsko Babos Gaming
 Brazílie Case Esports Velká Británie Endpoint
 Polsko 9INE Polsko Permitta
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.