Přejít k hlavnímu obsahu

Potvrzeno: Major šampioni mění soupisku, přichází osmnáctiletý talent

8. 1. 2023 | 18:07 Counter-Strike 2 Přestup
Změny u novopečených šampionů Majoru nejsou příliš časté. Zahraniční zdroje však od začátku roku hovořily o zásahu do soupisky Outsiders, které David „n0rb3r7“ Danielyan sám nejprve vyvracel. Jeho odchod je však potvrzen, stejně jako příchod Aleksandra „KaiR0N-“ Anashkina.
Aleksandr „KaiR0N-“ Anashkin
Aleksandr „KaiR0N-“ Anashkin
Zdroj: Virtus.pro

Jádro hráčů pod smlouvou v organizaci Virtus.pro má za sebou rok jako na horské dráze. Kvůli válce museli hrát pod neutrálním názvem, ale i přesto dokráčeli k senzačnímu triumfu IEM Rio Majoru. Prosincové finále BLAST Premier však Outsiders vrátilo do nelítostné reality, což nyní přináší také změnu v sestavě. CEO organizace se vyjádřil, že tým potřeboval změnu, která by udržela stejný playstyle, jen hůře adaptovatelný.

Pětice pod taktovkou Dzhamiho „Jame“ Aliho odsouvá na lavičku Davida „n0rb3r7“ Danielyana, jednoho ze dvou nejčerstvějších přírůstků do týmu. Jeho výkony měly klesající tendenci, mezi tahouny nepatřil ani na Majoru. Zůstává však v sestavě jako neaktivní hráč, aby se mohl zaměřit na zlepšení individuální formy. Virtus.pro jej prodat nechtějí, ale podle slov v oficiální zprávě jsou ochotni jednat o hostování.

Spekulace se potvrdily také v případě nové posily. Outsiders ve svých řadách vítají nevybroušený diamant CIS regionu, který kapitán Jame označil dva roky po sobě jako budoucí hvězdu světové scény. Osmnáctiletý talent naposledy reprezentoval Auroru, se kterou se kvalifikoval i na evropské RMR, v minulosti si však zahrál například také za obě sestavy týmu Spirit. Jeho příchod opět posílí palebnou sílu Major šampionů.

Pozměněná soupiska Outsiders:

 Rusko Dzhami „Jame“ Ali
 Kazachstán Alexey „Qikert“ Golube
 Rusko Evgenii „FL1T“ Lebedev
 Rusko Petr „fame“ Bolyshev
 Rusko Aleksandr „KaiR0N-“ Anashkin

 Rusko Davida „n0rb3r7“ Danielyan – neaktivní

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.