Přejít k hlavnímu obsahu

Na souboj DNE a capseNa nedošlo. Hvězdný CZ/SK mix zazářil postupem z kvalifikace

8. 1. 2023 | 19:29 Counter-Strike 2 Reportáž
Do druhého dne otevřené kvalifikace OMEN WGR Challenge se dostaly dva české týmy. Dynamo Eclot patřilo mezi favority, podobně jako MASONIC, Case Esports, GenOne nebo HONORIS však pohořeli proti méně známým celkům. Druhý CZ/SK zástupce naopak dokázal překvapit.
HONES a capseN se opět potkali v jednom týmu
HONES a capseN se opět potkali v jednom týmu
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Sobotní část přinesla jízdu Dynama Eclot, kterou dokázala zpomalit jen nová sestava undefined, v níž se představil i Raul „Blytz“ Gligor z ENTERPRISE. Po čtyřech výhrách s Josefem „MoriiSko“ Maurencem jako hostem však přišel tvrdý náraz, s Milan „rko“ Kohútem totiž nestačili na neznámé SnusEaters jasně 6:16.

Pardubický celek se touto nečekanou prohrou připravil o pikantní střetnutí se svým hráčem na lavičce. Lukáš „capseN“ Koláčný totiž poskládal silný mix, ve kterém si po roce a půl opět zahrál s Janem „HONES“ Urválkem. Tohle duo si přizvalo Matěje „twist“ Petráše, Marka „kinzo“ Bílka a Rudolfa „Rutk0“ Kovalčika.

Tato parta prošla ze 136 účastníků mezi 4 nejlepší až do semifinále, kde se v boji o postup do uzavřené části postavila zmíněným SnusEaters. 16:9 na mapě Overpass, 16:12 na Mirage a bylo vymalováno. Česko-slovenský mix dokázal zastínit medailisty Tipsport MČR CS:GO a zahraje si o turnaj s dotací 360 tisíc korun.

Podobná aktivita v kvalifikacích a menších turnajích je pro hráče bez angažmá důležitou iniciativou. CapseN a HONES sedí na lavičce Dynama Eclot a Sampi.Tipsport, všichni tři další taktéž hledají působiště na rok 2023. Kdo ví, třeba tímto úspěchem odstartují společnou cestu a některá z organizací je uloví jako celek.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.