Přejít k hlavnímu obsahu

První turnaj roku. Evropa načne v úterý další sezónu League of Legends

9. 1. 2023 | 10:05 League of Legends Preview
11. ledna bude oficiálně odstartována letošní sezóna evropského League of Legends. Deset hráčů, jeden z každého týmu LEC, se zúčastní zbrusu nového eventu - Season Kickoff. V BO3 formátu čeká na hráče a diváky několik zajímavých změn oproti klasickému průběhu, vítěz pak dostane lákavou odměnu.
Evropská sezóna začíná
Evropská sezóna začíná
Zdroj: Kirill Bashkirov/Riot Games (s povolením)

Riot Games se rozhodli před začátkem nové kompetitivní sezóny pro změnu a začátek roku oslaví Season Kickoff turnaji po celém světě. Soutěž se odehraje v devíti regionech, evropské fanoušky bude pochopitelně zajímat nejvíce souboj borců z LEC. Ten je na programu ve středu 11. ledna od 17:00.

Proti sobě se postaví dva celky - Team Legacy a Team Dynasty. Mančafty jsou sestavené ze slavných veteránů, vycházejících hvězd, i úplných nováčků, pro které bude letošní rok v LEC tím vůbec prvním.

Hodně zábavy bez banů

Celá BO3 série má několik specifických pravidel. Bude se hrát bez banů, všichni šampioni budou k dispozici. Ovšem jen pro první hru. Jakmile bude jedna z postav vybrána, nemůže už se v dalším průběhu série objevit. Vítěz hry bude muset v dalším zápase promíchat role. ADC main se tak může představit například na toplane.

Kromě opojného pocitu po triumfu čeká na pětici, jež v BO3 sérii získá ve svůj prospěch dva body, ještě jedna odměna. Každý z LEC týmů, který bude reprezentován ve vítězném mančaftu, bude moci s designéry z Riot Games vytvořit emote. Ten bude následně přidán do League of Legends.

Sestavy

Team Dynasty

 Švédsko Martin „Rekkles“ Larsson
 Polsko Adrian „Trymbi“ Trybus
 Francie Thomas „Exakick“ Foucou
 Japonsko Shunsuke „Evi“ Murase
 Turecko Doğukan „113“ Balcı

Team Legacy

 Chorvatsko Luka „Perkz“ Perković
 Rumunsko Andrei „Odoamne“ Pascu
 Švédsko Martin „Yike“ Sundelin
 Francie Théo „Sheo“ Borile
 Bulharsko Zdravets „Hylissang“ Galabov

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).