Přejít k hlavnímu obsahu

Poslední dny před vřavou. Nejvyšší ligy světa jsou připraveny na start sezóny

9. 1. 2023 | 14:45 League of Legends Preview
Zimní spánek je pro nejlepší hráče světa u konce, nejvyšší ligy totiž profesionály volají do zbraně. Sestavy mají poslední dny na dopilování posledních nedostatků, za chvíli bude akce v plném proudu. Kdy se můžeme těšit na první zápasy?
LEC
LEC
Zdroj: Riot Games

Konečně známe všechny oficiální datumy zahájení sezón nejprestižnějších soutěží v League of Legends. Od evropské LEC přes americkou LCS až po čínskou LPL, byl zveřejněn kalendář nadcházejících zápasů. Od začátku to bude pořádná jízda, fanoušci už potřebují další akci mezi profíky na Summoner's Riftu. S novým plánem se zahajovací dny poněkud odlišují, aby byla dosažena co největší sledovanost a zápasy se nekryly.

Jako první se odpálí rok 2023 v LPL, a to již v sobotu 14. ledna. V prvním zápase se představí týmy FPX a Team WE od osmé hodiny ranní.

Středa 18. ledna nabídne opravdu špičkový program. V LCK totiž Dplus Kia porovná síly s DRX a hned na to naváže pokračování rivality mezi T1 a Gen.G. Takové zápasy si žádný fanoušek League of Legends nechce nechat ujít.

Teprve až v sobotu 21. ledna bude odšpuntována show v podání elitních evropských celků. Úvodní LEC zápas nabídne střet dvou silných celků G2 a Excel. Tentýž večer se představí všechny týmy, lze očekávat jeden banger za druhým.

Nejpozději bude mít letošní premiéru LCS, tedy ve čtvrtek 26. ledna. I tento zahajovací zápas nabídne záživnou podívanou mezi 100T a C9, nejúspěšnějšími NA celky v posledních letech.

Pro fanoušky evropských regionálních lig je zveřejněno několik důležitých datumů. Dne 16.1. startuje španělská LVP, dva dny na to ve Francii LFL načež 19.1. své první kolo čeká i německá PL.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.