Přejít k hlavnímu obsahu

Den D nastal. Jak elitní CZ/SK týmy přistoupily k uzávěrce ESEA soupisek?

10. 1. 2023 | 13:49 Counter-Strike 2 Spekulace
ESL Pro League, ESL Challenger League a potom už ESEA Advanced a ESEA Main. Ve třetí a čtvrté nejvyšší evropské lize má česko-slovenská scéna dvanáctičlenné zastoupení, ne každý tým je ale na novou sezónu připraven. Netradičně dlouhé přestupové tahanice znamenají, že některé přední týmy nemají v den uzávěrky registrací zaplacené soupisky. Co z toho pramení?
Lukáš „Levi“ Bouřa
Lukáš „Levi“ Bouřa
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Dva týmy z domácí špičky mají uzavřenou soupisku již od konce roku 2022. SINNERS posílil Tomáš „oskar“ Šťastným, s nímž se po několika sezónách ve vyšší lize představí v Advanced. S jednou novou akvizicí se vytasí také Cryptova, z jejíhož kádru nikdo nikoho neodkoupil, jen se rozloučili s Markem „kinzo“ Bílkem.

Třetí potvrzenou účast má Dynamo Eclot. Tým bez podepsaného snipera a s Lukášem „capseN“ Koláčným na lavičce má připraveného trenéra Miloše „dzejky“ Frča a manažera Ondreje „ono“ Bobulu, kdyby došlo na nejhorší. Potvrzením účasti si ale prodloužili čas na hledání posily, jak jen budou nyní potřebovat.

Výčet v ESEA Advanced uzavírají ENTERPRISE a eSuba. Jejich pozice byla ještě před několika hodinami podobná, ale EP po poledni zareagovali přihlášením loňské sestavy. Nedá se však očekávat, že by s týmem pokračovali oba zahraniční hráči. Komplikovat budoucnost jim tak nyní bude akorát skutečnost, že od uzávěrky platí omezení maximálně 3 přestupů za 7 dní. Esuba oproti tomu stále nemá na soupisce jediného zaplaceného hráče, takže musí do středy 11. 1. jakkoliv naplnit svoji soupisku, jinak bude z ligy vyřazena.

V divizi Main je situace u sedmi účastníků o poznání klidnější. Imperishable Clan, Dark Tigers a ANDROMEDA jsou připraveni vyrazit do boje, stejně jako Entropiq Future a SINNERS Academy, kteří po jedné změně mají v aktuálně připravené sestavě své trenéry. Potvrzenou registraci i zaplacený slot mají i Sampi.Tipsport, kteří se jen musejí vejít do limitu přestupů, aby mohli nastupovat v plné (a nové) síle.

Zajímavé jsou však změny v Entropiq Prague. Po odchodu dvou zahraničních hráčů se neoficiálně rozloučil také trenér Mihajlo „feed“ Petrović, jehož by měl nahradit zkušený Polák Mariusz „Loord“ Cybulski. Vedle Josefa „MoriiSko“ Maurence a Filipa „AJTT“ Dolenského můžeme vidět pouze zástupce managementu, čímž si sice zachránili krk pro účast, ale stále je čeká dost práce. Kam se bude ubírat cesta týmu, se totiž podle oficiální komunikace dočkáme až začátkem února. Uvidíme v akci Vláďu či manažera Hegara?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.