Přejít k hlavnímu obsahu

Hvězdný kvartet na obzoru? MATYS, blogg1s a spol. procházejí OMEN kvalifikací

10. 1. 2023 | 09:38 Counter-Strike 2 Turnaj
Otevřené kvalifikace na OMEN WGR European Challenge jsou prvními většími turnaji roku pro širší masu. Ve druhém turnaji se opět objevila celá řada českých a slovenských jmen, jeden z týmů to dokonce dotáhl do druhého dne. Naváže na úspěch onLiNeRsX z první kvalifikace?
Lukáš „sAvana1“ Lintner
Lukáš „sAvana1“ Lintner
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Lukáš „capseN“ Koláčný, Jan „HONES“ Urválek, Matěj „twist“ Petráš, Marek „kinzo“ Bílek a Rudolf „Rutk0“ Kovalčik. Tahle pětice o víkendu zastínila Dynamo Eclot a vybojovala si postup do uzavřené kvalifikace turnaje o 15 tisíc euro – OMEN WGR EU Challenge. Povedený start do sezóny může hráčům otevřít dveře. Druhý a zároveň poslední kvalifikační turnaj je na programu právě teď, tentokrát přivítal dokonce 206 týmů.

DNE se tentokrát představili se sniperem své akademie, Martinem „Happyy“ Čepkem. Thunders tak účast oželeli na úkor A týmu. Po výhrách nad Invictus Gaming nebo MayBe však pardubický celek v prodloužení nestačil na Union88 a do druhého dne neprošel. Neznámé ruské týmy jsou prostě nevyzpytatelné.

Sítem mimo DNE neprošli ani Dark Tigers, kteří vypadli hned v 1. kole, úspěch se nedostavil ani pro české hráče v mezinárodní sestavách. Simon „KWERTZZ“ Horák se s The Prodigies (a tentokrát bez Martina „zur1s“ Slámy – nechystá se jeho přestup?) dostal mezi 32 nejlepších týmů, totéž se povedlo i Radimu „KADIM“ Vojkůvkovi s Karlem „fredi“ Královce v řadách mixu OMENwinners. Tam jejich cesta ale skončila.

Úterní část se o dvě postupová místa se naopak bude týkat zajímavé sestavy mladiastarec. Matúš „MATYS“ Šimko a Lukáš „sAvana1“ Lintner opětovným spojením s Erikem „The eLiVe“ Sithem a Dominikem „blogg1s“ Janitou znovu posílili zákulisní spekulace, že by celé tohle kvarteto mohlo letos oblékat dres Sampi.Tipsport. Pátým hráčem do party jim tentokrát byl zkušený „starec“ alias Peter „naturaL“ Turčan.

Dotáhnou to české a slovenské hvězdy až do uzavřené kvalifikace? Dnes od 18:00 musejí zvládnout čtvrtfinále proti nové sestavě undefined, v níž najdeme Raula „Blytz“ Gligora z ENTERPRISE nebo Asgera „AcilioN“ Larsena. Případným semifinálovým soupeřem by byl vítěz duelu Rapid Ninjas vs. SnusEaters.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.