Přejít k hlavnímu obsahu

Konečně máme skutečné AWP, hlásí NIP. Nový s1mple se stěhuje do Švédska

10. 1. 2023 | 12:35 Counter-Strike 2 Přestup
Ninjas in Pyjamas se pouští do jednoho z největších experimentů v historii své CS:GO sekce. Slabé místo snipera se totiž pokusí zalátat teprve 18letý talent z Ukrajiny.
Daniil „⁠headtr1ck“ Valitov
Daniil „⁠headtr1ck“ Valitov
Zdroj: Twitter @NIPCS

K odvážné změně v sestavě se odhodlali Ninjas in Pyjamas. Švédská scéna v současné době neprodukuje mnoho talentů, tak se legendární organizace musela podívat na východ. Do sestavy totiž přivádí teprve osmnáctiletého Daniila „headtr1ck“ Valitova, který na soupisce nahrazuje Patricka „es3tag⁠“ Hansena.

Nová akvizice týmu převezme roli hlavního AWP, tedy pozici, na níž ninjové už více než rok improvizovali. Mezeru po nepovedeném odchodu Nicolaie „dev1ce“ Reedtze se nejprve pokusil zaplnit es3tag a později i Fredrik „REZ“ Sterner. Ani jeden z nich však nepodával odpovídající výkony na klíčové pozici týmu.

NIP se tak rozhodli zariskovat a přivést specializovaného snipera, který je vůbec prvním hráčem v historii týmu, jenž nepochází z nordického státu. Švédská organizace se inspirovala u G2 Esports a vybrala si hráče z juniorky NAVI. V ní strávil headtr1ck rok a po odchodu Ilji „m0NESY“ Osipova byl hlavním odstřelovačem.

Během čtyř sezón v NAVI Junior nasbíral headtr1ck ve WePlay lize akademií impozantní rating 1.28. Dvakrát si dokonce vyzkoušel prostředí hlavní sestavy ukrajinské organizace, kde se ale neuchytil.

Právě to přináší největší obavy fanoušků. Kouč Natus Vincere Andrey „B1ad3⁠“ Gorodenskiy totiž v rozhovoru pro server HLTV prohlásil, že headtr1ck zatím na hraní na nejvyšší úrovni není připravený.

O opaku se jej pokusí ukrajinský talent přesvědčit už za pár dní. Poprvé se v dresu NIP představí na BLAST Premier Spring Groups, které zahájí právě zápasem proti NAVI. Bude zářit znovu jako m0NESY?

Ninjas in Pyjamas se představí v této sestavě:

 Švédsko Fredrik „REZ“ Sterner
 Švédsko Hampus „hampus“ Poser
 Švédsko Ludvig „Brollan“ Brolin
 Finsko Aleksi „Aleksib“ Virolainen
 Ukrajina Daniil „headtr1ck“ Valitov

 Švédsko Daniel „djL⁠“ Narancic - kouč

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.