Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK 2022: ZEDKO (#4)

11. 1. 2023 | 20:00 Counter-Strike 2 Žebříček
Do nejlepší pětice nejlepších českých a slovenských hráčů se po loňské odmlce vrací Jindřich „ZEDKO“ Chyba, jenž v TOP 5 nechybí počtvrté za pět let. Nejužitečnější hráč se po odchodu Adama „NEOFRAG“ Zouhara vybičoval ke špičkovým výkonům, které byly klíčové k rekordnímu zápisu v počtu titulů mistra České republiky. Úspěšnějšího šampiona doma nenajdete.
Jindřich „ZEDKO“ Chyba
Jindřich „ZEDKO“ Chyba
Zdroj: PLAYzone / Radim Madarász

Každoroční otázka na úvod. Jak bys shrnul sezónu 2022 jedním slovem?

Průměr.

A teď úplně to stejné, jen místo jednoho slova shrň uplynulý rok jednou celou větou.

Náš rok byl pro mě průměrný, čekal jsem, že uděláme větší damage v EU, ale na konci roku už to vypadalo, že to jsme my a dokázali jsme hrát tak, jak jsme chtěli.

Pojďme si to ale rozebrat postupně. Jak s odstupem vnímáš rozdíly SINNERS s oskarem a forsyym?

SINNERS 2021 bylo hraní hodně na individuální skill, SINNERS 2022 zase přineslo hodně týmové hry.

A jací teda budou SINNERS letos, když je oskar zpátky, ale už nemáte NEOFRAGa? Máte opět na TOP 30?

Jestli máme na TOP 30, se uvidí časem. Věřím, že ano, proto jsme museli něco změnit. Jsme pořád stejně motivovaní ukázat, že se stále dokážeme ukazovat na Tier 1 eventech a znovu zabojovat o Major. Od oskara očekávám přínos ingame pohody a taktéž díky jeho zkušenostem velký přínos na midround calling.

Jak jste se podle tebe poprali s odchodem NEOFRAGa? Chvíli to trvalo, ale nejspíše už jste se našli.

Trvalo to dost dlouho i nad moje očekávání. Nakonec bych řekl, že ke konci roku to už si to už sedlo, byla to spíš otázka na nás, kdo přebere a jak komu sednou NEOFRAGovy pozice + co budeme přesně od Patrika chtít, aby dělal a zároveň, aby mu to vyhovovalo.

SINNERS na Tipsport MČR CS:GO
SINNERS na Tipsport MČR CS:GO
Foto: PLAYzone (Radim Madarász)

Tobě osobně druhá polovina roku herně hodně vyšla. Co jsi začal dělat jinak, že ti to opět pálilo?

Zkrátka jsem chytil novou slinu do hry, když se mi otevřelo poměrně dost prostoru na skoro všech mapách. Jinak kromě každodenních pracců s týmem a nějakého DM+faceitu jsem nezměnil vůbec nic. Řekl bych, že za to čistě může ten „space“ na mapách a taková ta zdravá agrese, což mi v té hře vyhovuje.

Oproti předchozí sezóně jste tolik úspěchů nezaznamenali, o to více jste si jich ale vážili. Bylo přepsání historických tabulek v Brně největším úspěchem tvé kariéry?

Vyhraných turnajů v předchozí sezóně si určitě vážíme. Upřímně největší úspěch mé kariéry nebylo přepsání historických tabulek v Brně, ale jako můj největší úspěch stále beru postup do EPL, stejně tak postup 2x na RMR.

Ani těch domácích triumfů však překvapivě nebylo loni tolik. Jak hodnotíš vaši stále silnější konkurenci, která vás dokázala stíhat o mnoho více než v minulosti?

Konkurence tu byla opravdu silná a jsem za to moc rád. Konec konců jsme vyhráli jen 1 LAN turnaj za minulou domácí sezónu, ale zato ten nejprestižnější. Jsem rád, že tu máme teď opravdu hromadu full-time týmů, které předvádějí kvalitní výsledky i v zahraničí.

Na nejvyšší domácí úrovni tě čeká už osmá sezóna. Jak těžké je se držet proti novým vlnám talentů?

CSko je prostě láska, od které neustoupíš jen tak a ještě dlouho neustoupím. Řekl bych, že hlavní motivací jsou moje týmy. Vždy jsem si našel tým, který byl obklopen dobrými lidmi a zkrátka to je ten důvod, proč mě to tak dlouho baví. Motivuje mě i to, že bych si chtěl jednou zahrát za zahraniční tým.

Jindřich „ZEDKO“ Chyba
Jindřich „ZEDKO“ Chyba
Foto: PLAYzone (Radim Madarász)

Na konci roku jsi protrpěl nešťastné zranění. Může ti paradoxně tato vynucená pauza pomoci najít další jiskru?

Určitě mi to pomoct může, ale já jsem do té hry tak zapálen, že další jiskry asi už nepotřebuju. (smích) I když bych řekl, že první měsíc bude pro mě těžší, dva měsíce nehraní se určitě projeví.

 Jak moc ti chyběly offline turnaje v době koronavirové? Věříš, že letos opět klapne nějaká větší i v zahraničí?

Velké offline turnaje chybí vždy. Například když jsme se kvalifikovali do ESL Pro League, tak jsme bohužel museli zůstat doma. To jsou přesně turnaje, které opravdu z domova hrát nechcete. Takže doufám, že se nám něco takhle velkého povede i v roce 2023 a zahrajeme si pořádný LAN event.

Těsně vám nevyšly už dvě kvalifikace na Major, na co dalšího mimo RMR se SINNERS v roce 2023 zaměří?

Myslím, že SINNERS by byli rádi opět v ECL – pokud se nám tedy nepovede vyhrát EPL Conference. Další z bodů je určitě pokusit se bojovat o ten vysněný Major v Paříži. Určitě chceme hitnout a udržet si TOP 30.

Díky za rozhovor k tvému návratu do TOP 5. Co bys na závěr vzkázal fanouškům a našim čtenářům?

Velké díky patří našim fans, kteří vytváří neskutečnou atmosféru na jakémkoliv turnaji. Zároveň patří jedno velké díky lidem v naší organizaci, kteří pro nás dělají první poslední, abychom my hráči byli v co největším komfortu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.