Přejít k hlavnímu obsahu

Akademici s věkovým průměrem 22 let. Kdo bude hájit prapor eSuby?

12. 1. 2023 | 09:03 Counter-Strike 2 Přestup
Hráči eSuba Youngsters mají před sebou životní příležitost. Tradiční organizace se rozloučila s full-time sekcí a právě na mladé pušky nyní bude hlavní soustředění na poli Counter-Strike: Global Offensive. Oficiálně nebyla sestava představena, letošní změny jsou ale známé.
KOZLIK, Crazyy a iNte_
KOZLIK, Crazyy a iNte_
Zdroj: eSuba

Projekt eSuba Youngsters vznikl na začátku roku 2021. Po necelém půl roce byl prvním plodem jeho práce přesun Lukáše „sAvana1“ Lintnera do hlavní sestavy, odkud jej po roce odkoupili Sampi.Tipsport. Ostatní mladíci se v Youngsters protočili, jako jediný zůstal zkušený kapitán. Když nyní bude dosavadní akademie v podstatě hlavní sekcí eSuby, jen bez full-time podmínek, pojďme si celou soupisku představit.

V čele týmu stojí Jiří „KOZLIK“ Kozel, 28letý matador se třemi bronzovými medailemi z finále MČR. V loni se k němu přidal Ondřej „Crazyy“ Švec, jehož si můžete pamatovat z týmu Gravity nebo BRUTE, a také Petr „iNte_“ Sehnal, který je druhým nejstarším hráčem sestavy. Dvě nové posily doplnily Youngsters letos.

Čtvrtým do party je další hráč se zkušenostmi z MČR. Dominik „DOCKSTAR“ Putirka v posledních dvou letech reprezentoval celou řadu organizací a konečně by se potřeboval usadit. Soupisku uzavírá nejméně známé jméno sestavy, Pavel „hackshooter“ Jelínek nemá za sebou mnoho turnajů. Vidět byl především díky grindu FACEITu, kde má přes 3000 odehraných zápasů a disponuje 25. největším ratingem z českých hráčů.

Tato pětice je aktuálně registrovaná do soutěže ESEA Intermediate, výše se za šest sezón zatím dostat nedokázala. Ještě si budeme čekat na oficiální představení, těšit se na Kozlika a spol. však můžeme i na předních domácích soutěžích. Čeká je Sazka eLEAGUE a chybět nebudou ani na Tipsport Road to MČR.

Aktuální sestava eSuby:

 Česká republika Jiří „KOZLIK“ Kozel
 Česká republika Ondřej „Crazyy“ Švec
 Česká republika Petr „iNte_“ Sehnal
 Česká republika Dominik „DOCKSTAR“ Putirka
 Česká republika Pavel „hackshooter“ Jelínek

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.