Přejít k hlavnímu obsahu

Další velké změny. Radar Riotu se zaměřil na bojovníky a Grievous Wounds

12. 1. 2023 | 11:57 League of Legends Update hry
Sotva se hráči ocitli opět na startu nové sezóny s novým patchem, už jsou informováni o dalších změnách, které se za zhruba dva týdny dostanou do hry. Balanční tým věnuje pozoronost především Grievous Wounds a itemům s tím spojené, pozornosti ale neunikne spousta dalších prvků hry.
Grevious wounds čekají změny
Grevious wounds čekají změny
Zdroj: Riot Games

League of Legends je jedním z titulů, které se pravidelně těší novým aktualizacím, jež nastavují metu a snaží se vybalancovat celou hru. Taková rovnováha je však spíše pouhá fantazie, vždy se najdou postavy silnější než jiné. O které jde, rozhodují právě vývojáři z Riot Games.

Matt Leung-Harrison alias Phroxzon se na sociálních sítích podělil o plány pro blízkou budoucnost hry, tedy co přinese patch 13.2. V tweetu hlavní návrhář odhalil seznam změn a Grievous Wounds je první a stěžejní položkou.

Menší komponenty totiž budou mít 40 % buff, místo aktuálních 25 %. Další slíbené změny se dotknou ADC, které údajně povedou ke větší spokojenosti hráčů. Bohužel žádné detaily nebyly v příspěvku uvedeny.

Kromě toho se Riot snaží změnit celkový „haste a sustain“ bojových šampionů, kteří mají aktuálně příliš navrch oproti ostatním třídám. V podobném duchu dojde k úpravám Tenacity, který se momentálně nestackuje správně a je tedy třeba jej opravit.

Kromě klasických balančních úprav několika šampionů dojde také k vyladění nejnovějšího draka a jeho Chemtech Soul.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.