Přejít k hlavnímu obsahu

Kvalifikace je u konce, známe rozlosování skupin. Kdo se stanem králem zimy?

14. 1. 2023 | 09:42 EA SPORTS FC 24 Preview
Fotbalová pauza je u konce i na virtuálních trávnících. Zimní Liga powered by Hyundai nabídne pokračování návratu FIFY do okruhu MČR, čtyři pozvané hráče zde doplní čtyři kvalifikovaní. Mezi osmi účastníky najdeme spoustu známých jmen, ale i jedno překvapení.
Zimní Liga powered by Hyundai
Zimní Liga powered by Hyundai
Zdroj: grafika PLAYzone

Do základních skupin byli nasazeni nejlepší hráči dosavadní sezóny. Ve skupině A tak budou favority Dominik „Seron“ Čermák ze Sparty ENTERPRISE a Jakub „CptKubajz“ Pudil z konkurenční pražské Slavie. Jejich soupeři však určitě nebudou jen tak do počtu. Pudilovi se postaví Dominik „Revy“ Révai z Bohemians, který o přímou pozvánku přišel až v tiebreakeru. Čtveřici doplňuje Matěj „Matejs“ Dunka z Entropiqu.

Ve skupině B najdeme lídra aktuálního ročníku Michala „Mrkyy“ Mrkose ze Sampi.Tipsport, druhým favoritem na postup bude Lukáš „T9Laky“ Pour z plzeňské Viktorky. Rozmanitost turnaje, z hlediska týmů, podtrhuje Martin „FCMARTIN“ Hrabina z DDG Esports a jediný hráč bez zaštítění, který všechny překvapil. Váňa v kvalifikaci dokázal postoupit na úkor Martina „Kobby“ Strnada a Petra „Pan_Peca“ Straky.

Skupina A
Skupina B

Na celou osmičku čeká sobotní skupinová fáze, která odstartuje v 17:00. Do streamovaného play-off to dotáhne nejlepší kvarteto, tedy všichni hráči, kteří v sobotu dvakrát vyhrají. Dvě prohry znamenají konec.

Nedělní den Zimní ligy nabídne od 13:00 rozhodující boje o medaile a finanční i bodové odměny. Ty hráčům v závěru sezóny mohou zajistit postup do velkého finále letošního MČR FIFA powered by Hyundai.

Prize pool turnaje:

  • 1. místo: 45 MČR bodů + 5 000 Kč
  • 2. místo: 30 MČR bodů + 3 000 Kč
  • 3. místo: 20 MČR bodů + 2 000 Kč
  • 4. místo: 10 MČR bodů
MČR FIFA powered by Hyundai
MČR FIFA powered by Hyundai
Foto: grafika PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.