Přejít k hlavnímu obsahu

První epizoda očekávaného seriálu The Last Of Us je tu a sklízí úspěch

18. 1. 2023 | 12:15 Lifestyle
Tento týden se všichni fanoušci postapo survivalových hororů konečně dočkali, na streamovací službě HBO Max přistál první díl dlouho očekávaného seriálu The Last Of Us. A podle prvotních reakcí se je skutečně na co těšit.
První epizoda očekávaného seriálu The Last Of Us je tu a sklízí úspěch
První epizoda očekávaného seriálu The Last Of Us je tu a sklízí úspěch
Zdroj: HBO

První díl je tady, nese název When You're Lost In The Darkness a s úctyhodnou stopáží jedné hodiny a dvaceti minut se vyrovná i některým kratším filmům. Kromě toho také sklízí pozitivní ohlasy, kritici jdou dokonce tak nadšení, že seriál označují za tu nejlepší videoherní adaptaci, která kdy byla vytvořena. Herní ředitel titulu The Last of Us Part II se nechal slyšet, že seriál může být lepší než samotná hra. 

Pochvaly se seriál těší i od fanoušků. Ti první epizodě na webové stránce IMDB udělili skóre 9,3 hvězdičky z 10 založené na více než 21 tisících hlasů. A na webu Rotten Tomatoes, kde se občas názory kritiků a obecenstva výrazně rozchází, to není o nic horší. U fanoušků seriál „nasbíral“ 96 %, kritici se svými 99 % jdou ještě dál. Něco takového se skutečně jen tak nevidí. Mnozí fanoušci své nadšení sdílí s ostatními. „Skvělá adaptace hry a je jí velmi blízká. Absolutně fenomenální! Jako fanoušek hry (říkám), že to nemohlo být lepší. Vizuály, scéna, obsazení, výkony i tempo jsou skvělé,“ hodnotí nejnovější parádu jeden z diváků.

Seriál vznikl v rámci společné produkce Sony Pictures Television, PlayStation Productions i herního studia Naughty Dog. První sezóna bude mít celkem devět dílů, které budou vycházet postupně. Na tvorbě se podíleli Neil Druckmann a Craig Mazin a v hlavních rolích se můžete těšit na Pedra Pascalla v roli Joela či Bellu Ramsey ztvárňující Ellie. Na trailer, který nabídne malou ochutnávku, co seriál nabídne, se můžete podívat níže. 

Nejedná se zdaleka o první seriálovou či filmovou adaptaci videoherní předlohy, videoherních pecek je celá řada, o některých z nich si můžete přečíst také na PLAYzone. Pokud jste tedy váhali, zda dát první epizodě šanci, neváhejte. Za zkoušku nic nedáte a možná budete příjemně překvapeni i v případě, že postapo není právě váš šálek kávy.

Zdroj: GamingBible
Štítky: The Last Of Us, HBO