Přejít k hlavnímu obsahu

Oskar při premiéře zářil jako zamlada, soupeřící tým ale k výhře dotáhl kennyS

16. 1. 2023 | 20:16 Counter-Strike 2 Reportáž
Očekávaný zápas nepřinesl fanouškům SINNERS mnoho radosti. Miláčci českého publika tahali v prvním zápase ESL Pro League Conference za kratší konec a prohráli proti Falcons 1:2. Druhou porážku už si dovolit nemohou, jinak se sen o zopakování účasti v Lize mistrů CS:GO rozplyne.
Tomáš „oskar“ Šťastný
Tomáš „oskar“ Šťastný
Zdroj: PLAYzone / MČR

Vstup do konferenční části ESL Pro League S17 byl také velkým návratem Tomáše „oskar“ Šťastného. Ten jednoznačně ukázal, že ze svého umu nic nezapomněl, ovšem jeho výkon minimálně vyrovnal sniper na druhé straně. Souboje s Kennym „kennyS“ Schrubem vrátily časy do doby před pěti a více lety.

Právě francouzská ikona udávala tempo první mapy Nuke, v jeden moment u jejího jména svítilo skóre 15:1. Falcons se dostali do vedení 9:0, právě rozdílem devíti bodů skončila první strana. Po změně stran nastal pokus o comeback, ale SINNERS pouze korigovali a díky výhře 16:12 šli do druhé mapy v lepší náladě sokoli.

Overpass sliboval velkou podívanou, protože i když šlo o volbu francouzského celku, tak se mu na něm v posledních měsících vůbec nedaří. Hříšníci po slabším začátku vyhráli sedm kol v řadě a na útočnou stranu zamířili ve vedení 8:7. Druhá polovina však nabídla stejné skóre a rozhodovat se muselo v prodloužení. Tam už si to SINNERS nenechali utéct a sérii srovnali. Oskar byl mimochodem opět nejlépe střílejícím hráčem.

Rozhodnout se muselo v ruinách mapy Ancient. Zahanbit se svým protějškem nenechal francouzský sniper, který do třetice vévodil tabulkám Falcons a připsal si i parádní 1v3 clutch. V šílené koncovce už to vypadalo, že hříšníci nedovolí soupeři mapu ukončit, ale 30. kolo jim nevyšlo a Sokoli si doletěli pro výhru.

Vstup do sezóny to pro SINNERS není radostný, stále však zůstávají ve hře o postup do ESL Pro League. Velkým příslibem je především oskarova forma, který byl „kladný“ na všech třech mapách a celkově jen s AWP nasázel 54 killů. Ve druhém kole mají trojnásobní čeští mistři freewin, na soupeře si tak ještě počkají.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.