Přejít k hlavnímu obsahu

Česká hvězda se chystá na největší turnaj historie. Nekompromisní řežba propukne v únoru

18. 1. 2023 | 10:33 VALORANT Preview
Největší turnaj jaký tu byl a jaký tu v nejbližší době bude. To je VCT LOCK/IN, který se uskuteční v brazilském São Paulu. Dvaatřicet nejlepších týmů z celého světa si to na úvod nové éry VALORANTU rozdá v turnaji, bez druhé šance. Boje vypuknout za necelé tři týdny a český talent Karel „Twisten“ Ašenbrener bude u toho.
VCT LOCK//IN 2023 São Paulo
VCT LOCK//IN 2023 São Paulo
Zdroj: Riot Games

Všechno dosavadní dění na VALORANT scéně bylo vlastně jen předehrou toho, co zbytek dekády nabídne. Jak jinak začít novou kapitolu než turnajem, který formátem i osazením nemá obdoby. Desítku týmů z Ameriky, desítku z Evropy a desítku z Pacifiku doplní ještě dva mančafty z Číny. Všech 32 účastníků pojede do brazilského velkoměsta s jediným cílem – zapsat se do historie jako vítěz největšího turnaje v historii.

Kvalifikované týmy
Kvalifikované týmy
Foto: Riot Games

Na cestu za slávou se vydává i Karel „Twisten“ Ašenbrener, devatenáctiletý český talent reprezentující Team Vitality. Před ním je ale největší překážka, jaké kdy čelil. Formát turnaje totiž nedovoluje jedinou chybu. Žádné skupiny, žádný pavouk pro poražené. Jedna šance je vše, co týmy obdrží. Jeden z nejmladších hráčů na turnaji má ale po boku zkušené borce, včetně mistra světa Santeri „BONECOLD“ Sassiho v roli lídra.

Turnaj startuje 13. února a úvodní zápasy se potáhnou 14 dní. Tímto sítem projde pouze polovina týmů, která svou první BO3 sérii úspěšně zvládla. Teprve až semifinále a finále nabídnou první BO5 série nové sezóny. Každý z týmů potřebuje zazářit, proto si nenechte ujít jediný zápas. Na Twistena v prvním kole čeká indický organizace Global Esports, která složila sestavu ze všech koutů světa. Výsledek se dozvíme za měsíc.

Rozpis zápasů
Rozpis zápasů
Zdroj: Riot Games
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.