Přejít k hlavnímu obsahu

Vicemistři světa začali sezónu ve velkém stylu, Faker a spol. zářili

18. 1. 2023 | 18:51 League of Legends Reportáž
Nejlepší soutěž světa v League of Legends je zpět. Korejská LCK má za sebou první dva zápasy, v nichž se ukázali T1 v čele s legendárním Fakerem, obhájci titulu mistrů světa DRX, Gen.G v obměněné sestavě i Dplus KIA v novém kabátu. Zatímco loňští rekordmani z T1 pokračovali v tempu z roku 2022 a DK zářili, nově složení DRX i Gen.G ukázali především týmové nedostatky.
T1 LoL
T1 LoL
Zdroj: PLAYzone

Sestava, jež na posledním světovém šampionátu získala stříbrné medaile, zůstala pohromadě a opět míří na nejvyšší příčky korejského i světového League of Legends. T1 chtějí být znovu mistry. A hned v prvním špílu letošního roku udělali první úspěšný krok.

Jarní neporazitelnost T1 v základní části pokračuje. Na úvod jarního splitu LCK si zopakovali loňské letní finále proti Gen.G. Kromě typické individuální extratřídy T1 znovu ukázali, jak silní jsou ve vyrovnané midgame. Žádná chyba ze strany Gen.G nezůstala nepostrestána. V jednu chvíli se zdál být zápas otevřený, o několik minut později už T1 dominovali.

Zatímco v první hře byl nejlepším hráčem vyhlášen Mun „Oner“ Hyeon-jun, v druhé už dominoval Lee „Faker“ Sang-hyeok. Jeho Lissandra znovu nezklamala. 

Fanouškům se během prvního hracího dne představila také nová sestava DRX, jíž se postavilo její bývalé ADC a mistr světa z roku 2022 Kim „Deft“ Hyuk-kyu.

Právě korejská legenda se ukázala v parádním světle a potvrdila, že ve 26 letech rozhodně nepatří do starého železa. Spolu s Kim „Kellin“ Hyeong-gyuem byl Deft nezastavitelný a nedal botlane DRX šanci. Dplus KIA byli stejně jako T1 velice dobře sehraní a jejich týmovost a individuální kvalita vytvořily nezastavitelnou mašinu.

Své umění předvedl i Kim „Canna“ Chang-dong. V obou hrách picknul Gnara a svými ultimátkami rozhodoval teamfighty.

LCK pokračuje ve čtvrtek 19. ledna. V 9:00 na Summoner's Rift nastoupí Kwangdong Freecs proti Hanwha Life Esports, na 11:30 je pak naplánován souboj Nongshim RedForce s BRION. Zápasy budou vysílány na anglickém kanále LCK.

Štítky: League of Legends, LCK, T1
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).