Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS nevyužili zkratku do ESL Pro League a s konferencí se loučí bez výhry

18. 1. 2023 | 20:05 Counter-Strike 2 Reportáž
Takový start do sezóny si hříšníci nepředstavovali. Ještě před tvrdým bootcampem vlétli do ESL Pro League: European Conference, kde si díky triumfu na Tipsport MČR CS:GO mohli vybojovat historicky druhý postup do Ligy mistrů CS:GO. Mezi tvrdou konkurencí ale neuspěli.
SINNERS na Tipsport MČR CS:GO
SINNERS na Tipsport MČR CS:GO
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Konferenční fáze proti sobě postavila poslední vítěze Challenger League a mistry regionálních či národních partnerských soutěží. SINNERS tak po pádu z ECL obdrželi jedinou možnost na postup do ESL Pro League.

Jejich prvním soupeřem v Double Elimination pavouku byl francouzský tým Falcons. Tomáš „oskar“ Šťastný při své obnovené premiéře táhl hříšníky, na výhru to ale proti Kennymu „kennyS“ Schrubovi nestačilo. Sokoli zvládli nervy drásající koncovku třetí mapy Ancient a SINNERS spadli do pavouka poražených.

První ze čtyř nutných výher potřebovali hříšníci získat proti 9INE. Polský celek dokázal sebrat české pětici jimi zvolenou mapu Ancient 16:11 a poměrem 16:14 dokázali otočit také vyrovnanou mapu Mirage. Oskarovi to bohužel nepálilo jako v předchozím utkání, hvězdný výkon kteréhokoliv hříšníka na serveru chyběl.

SINNERS tedy z ESL Pro League Conference vypadávají jako jedni z prvních, a to bez jediné výhry. Takto brzký start do sezóny neočekávali, na jedinečnou šanci ještě nebyli připraveni. Po sestupu z ECL do ESEA Advanced se jim nejslavnější liga světa bohužel vzdálí, i přesto je jasné, že o nich v Evropě určitě uslyšíme.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.