Přejít k hlavnímu obsahu

MVP Majoru si odpočine. Oblékne dres FaZe k0nfig, nebo opět švédská legenda?

19. 1. 2023 | 08:27 Counter-Strike 2 Turnaj
Håvard „rain“ Nygaard má za sebou nejlepší sezónu své kariéry. FaZe Clan byl zvolen nejlepším týmem roku a norský hráč se konečně dočkal vytouženého Majoru. Na cestě za titulem byl dokonce vyhlášen nejužitečnějším hráčem. Náramně se mu však daří i v osobní, kvůli čemuž si ale nyní bere pauzu. Jeho (dočasného) nástupce oficiálně poznáme v pátek.
Håvard „rain“ Nygaard
Håvard „rain“ Nygaard
Zdroj: FaZe Clan

Tier 1 scéna roztáčí svá kola, letošní sezónu už v polovině ledna odstartuje skupinová fáze jarní části BLAST Premier. FaZe Clan by za normálních okolností patřil mezi největší favority, nenastoupí však v plné síle. Z osobních důvodů se neukáže Håvard „rain“ Nygaard ani trenér Robert „RobbaN“ Dahlström.

28letá opora působí ve FaZe nepřetržitě již sedm let a málokdo si dokáže představit tento tým právě bez něj. Důvod jeho absence je však jeden z těch nejradostnějších. Rainova manželka, známá jako SonyaTheEvil, totiž očekává narození syna. O možnosti jeho pauzy se spekulovalo již na konci minulého roku.

Kdo tedy za zkušeného Nora zaskočí? Když naposledy využili náhradníka, tak s Justinem „jks“ Savagem ovládli IEM Katowice. Určitě je tak nikdo nebude předem odepisovat. Spekuluje se o skutečně zvučném jménu, které je aktuálně bez angažmá. Pro Kristiana „k0nfig“ Wieneckeho by mohlo jít o ideální příležitost.

Dánsk záskok má ale jeden háček. Při uzávěrce soupisek byl totiž zapsaný jako náhradník Heroic, zatímco FaZe opět spoléhali na Olofa „olofmeister“ Kajbjera. S dodatečnou změnou ostatní týmy nesouhlasí, proto se kolem celé situace dělají tajnosti a kdo skutečně nastoupí, se dozvíme až před pátečním zápasem.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.