Přejít k hlavnímu obsahu

Transfobní Rowlingová? Hogwarts Legacy čelí před vydáním kontroverzi

19. 1. 2023 | 11:30 Kauza
Ačkoliv nadcházející herní titul s názvem Hogwarts Legacy ještě nevyšel, již teď vykazuje známky obrovského budoucího hitu. Jeden z nejočekávanějších herních titulů roku 2023 s názvem Hogwarts Legacy však momentálně čelí kontroverzí kvůli výrokům spisovatelky J. K. Rowlingové.
Hogwarts Legacy ovlivňují výroky spisovatelky J. K. Rowlingové
Hogwarts Legacy ovlivňují výroky spisovatelky J. K. Rowlingové
Zdroj: Twitter.com

Hogwarts Legacy se odehrává v otevřeném světě čar a kouzel a má simulovat svět nejznámějšího kouzelníka Harryho Pottera. Děj se odehrává v 19. století a hrát se bude samozřejmě kolem školy, jejíž název znají stovky milionů nadšenců z celého světa - Bradavic.

Kontroverze J. K. Rowlingové

Joanne Rowlingová se stala jedním z hlavních nepřátel trans komunity v polovině roku 2020. Tehdy se během několika dní několikrát vyjádřila k tématu změny pohlaví a dostala se do křížku také s hvězdami světa, jenž sama vytvořila. Od té doby se k celé problematice dále vyjadřuje na svém Twitteru a čelí kritice aktivistů.

Její výroky ovlivňují také svět čar a kouzel. Na sociálních sítích se totiž zvedla vlna odporu proti jednomu z nejočekávanějších titulů letošního roku - Hogwarts Legacy. K tomu se vyjádřila také asi nejznámější trans tvůrkyně obsahu Jessie Earl. Ta je dlouhodobým kritikem J. K. Rowlingové a nyní svou nespokojenost spojila i s připravovanou hrou.

Kontroverze ohledně koupi  hry Hogwarts Legacy je v současné době asi jedna z největších, jež hýbou herním průmyslem  týče. Lidé prý „podporují“ výroky spisovatelky J. K. Rowlingové, pokud si hru koupí, ačkoliv na vytvoření hry sama nespolupracovala. Její tým pouze dával svolení k určitým prvkům, aby byla hra pro hráče co nejvíce blízká oblíbenému čarodějnickému světu pro všechny hráče.

Protest na Steamu

Jeden z největších titulů letošního roku se nevyhnul protestům ani na Steamu. Uživatelé herní platformy vytvářeli své vlastní tagy, kterými označovali Hogwarts Legacy. Hra tak nesla označení „transfobní“, „World War II“ nebo „rasismus“.

Fanoušci Harryho Pottera podobné činy odsuzují a vývojáře podílející se na Hogwarts Legacy plně podporují.

Hogwarts Legacy vyjde na PlayStation 5, Xbox Series X|S a PC  10. února. Vlastníci Deluxe edice se mohou na svůj dopis těšit o tři dny dříve.

Tagy u hry na Steamu
Tagy u hry na Steamu
: facebook.com/Mazarin1k