Přejít k hlavnímu obsahu

FaZe v zajetí pravidel! Den před zápasem nemohou sehnat pátého hráče

19. 1. 2023 | 13:13 Counter-Strike 2 Turnaj
Nepříjemnou situaci řeší pouhý jeden den před začátkem letošní sezóny FaZe Clan. Håvard „rain“ Nygaard si dává pauzu, protože se svojí ženou očekává potomka, ale dostupný není ani týmový trenér či zapsaný náhradník. Připravenou náhradní variantu zamítly týmy, a tak se stále neví, s kým proti Complexity a do zbytku BLAST Premier Spring Groups vlastně nastoupí.
Kristian „k0nfig“ Wienecke
Kristian „k0nfig“ Wienecke
Zdroj: HLTV.org

FaZe před úvodním turnajem roku řeší trable se soupiskou. Z osobních důvodů se v Kodani neukáže Håvard „rain“ Nygaard ani trenér Robert „RobbaN“ Dahlström, zaskočit však nemůže tradiční náhradník Olof „olofmeister“ Kajbjer. A tak stejně jako loni v Katovicích, nejlepší tým roku 2022 musí hledat jinde.

V hledáčku FaZe uvízl dánský střelec Kristian „k0nfig“ Wienecke. Toho sice neměli zapsaného v sestavě, ale již počítali s nouzovou výjimkou. Hráč je už v dějišti turnaje připraven, do akce však nenaskočí. Od finále loňské sezóny je totiž zapsaný u Heroic, což se někomu z účastníků nelíbilo a s výjimkou nesouhlasil. BLAST tak povolení stáhl a omezil ho na možnost najít si jakoukoliv náhradu, která jen nesmí být z jiné soupisky.

Rozhořčené reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Kasper Straube Hansen z managementu Heroic v již smazaném tweetu uvedl, že se snažili k0nfiga již při deadlinu nahradit Nielsem Christianem „NaToSaphiX“ Sillassenem, ale změnu údajně odeslali příliš pozdě v den uzávěrky, ačkoliv nebyla daná přesným časem.

Nejvíce se rozvášnili Finn „karrigan“ Andersen a Russel „Twistzz“ Van Dulken. Dánský kapitán dokonce veřejně vyhlásil hledání volných hráčů, kteří mají level 10 na platformě FACEIT. Nabízel by se jakýkoliv hráč z Dánska, například zmíněný NaToSaphiX, nebo zástupce jiné severské země, jako Patrik „f0rest“ Lindberg. Méně než 24 hodin před začátkem zápasu jsou FaZe ve čtyřech a budou rádi, když seženou kohokoliv.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.